Επανάσταση στον τομέα της καταγραφής εικόνων από κινητά τηλέφωνα αναμένεται να φέρει η δημιουργία μιας νέας συσκευής που μπορεί να καταγράφει φωτογραφίες σε τρισδιάστατη μορφή. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι η καταγραφή γίνεται με μια συμβατική κάμερα 2D.

Λήψη στο τηλέφωνο, θέαση στην τηλεόραση

Η νέα συσκευή ανήκει στην οικογένεια κινητών τηλεφώνων Xperia της Sony, θα ονομάζεται Arc S και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ένα μήνα πιλοτικά σε συγκεκριμένες αγορές που θα επιλέξει η εταιρία.

Η συσκευή διαθέτει οθόνη 4.2 ιντσών και μια συμβατική κάμερα με ανάλυση 8.1 megapixels. Το τηλέφωνο ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία 3D Sweep Panorama η οποία επιτρέπει την λήψη ή καλύτερα την επεξεργασία και μετατροπή των φωτογραφιών σε τρισδιάστατη μορφή. Στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι ότι η κάμερα τραβάει ταυτόχρονα πολλές εικόνες τις οποίες στη συνέχεια «ράβει» μεταξύ τους ώστε να αποκτήσουν τρισδιάστατη προοπτική.

Οι κάτοχοι της συσκευής δεν μπορούν να δουν τις εικόνες που έχουν καταγράψει στην τρισδιάστατη μορφή τους στην οθόνη του κινητού αλλά σε μια τηλεόραση που έχει δυνατότητα προβολής 3D εικόνων. Το Arc S συνδέεται με τηλεοράσεις 3D μέσω της εξόδου HDMI. Η συσκευή λειτουργεί με το δημοφιλές λειτουργικό Android που διαθέτει περισσότερες από 200 χιλιάδες εφαρμογές κάθε είδους.