Η ιστορία του Γκέργκελι Ρούντολφ στον Παναθηναϊκό μάλλον ξεκίνησε ανάποδα, καθώς κατά τις πρώτες ώρες του δανεισμού του από την Τζένοα στο Τριφύλλι, το ελληνικό κοινό και οι δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν περισσότερο με το επώνυμό του και αν λέγεται Γκέργκελι ή Ρούντολφ και λιγότερο με την ποδοσφαιρική αξία του! Το… μυστήριο πλέον λύθηκε και ο παίκτης του οποίου το όνομα είναι Γκέργκελι και το επώνυμο Ρούντολφ καλείται να αποδείξει εντός των γραμμών του γηπέδου αν αξίζει τέτοιο ντόρο.

Οι συστάσεις με τις οποίες αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό την ύστατη ώρα των μεταγραφών και ενώ προηγουμένως οι Πράσινοι είχαν «φάει τα μούτρα τους» σε αρκετές περιπτώσεις (με τελευταία του πορτογάλου Ούγκο Βιεϊρά της Ζιλ Βιθέντε) ελλείψει χρημάτων, ήταν οι καλύτερες. Ο ιταλός πρώην τεχνικός του Τριφυλλιού και νυν της Τζένοα κ. Αλμπέρτο Μαλεζάνι έπεισε τον Ρούντολφ να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟ, όπου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες του 26χρονου διεθνούς ούγγρου ποδοσφαιριστή, ενώ με εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρθηκε στην αξία του Ρούντολφ και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ κ. Λάζλο Μπόλονι.

«Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Σε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του θυμίζει τον Σαλπιγγίδη. Αγωνίζεται κυρίως στην κορυφή της επίθεσης αλλά μπορεί να παίξει και στα άκρα. Είναι ένας παίκτης που έχει δώσει πολύ σημαντικά παιχνίδια με την Εθνική Ουγγαρίας, ενώ έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή για το Καμπιονάτο και την Τζένοα. Είναι πολύ καλός παίκτης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλονι, ο οποίος τον γνωρίζει από την παρουσία του στο γαλλικό πρωτάθλημα και τη σύντομη συνύπαρξή τους στη Νανσί το διάστημα 1999-2000 όταν ο Ρούντολφ βρισκόταν στα τμήματα υποδομής του γαλλικού συλλόγου.

Μολονότι, ο τεχνικός των Πρασίνων κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν είχε σχηματίσει ασφαλή άποψη για τον ποδοσφαιριστή (τον έχει παρακολουθήσει μόνο μέσω dvd), δεν αρνήθηκε τη μεταγραφή του δεδομένου ότι, πρώτον, δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για περαιτέρω αναζήτηση και δεύτερον, το ρόστερ του Παναθηναϊκού θα έμενε «γυμνό» (και) στην επιθετική γραμμή τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, δίχως έναν γρήγορο περιφερειακό φορ.

Η ταχύτητα του Ρούντολφ, η ικανότητά του να παίζει όχι μόνο στην κορυφή της επίθεσης ως σέντερ φορ, αλλά και περιφερειακά, στα πλάγια και πίσω από τον επιθετικό και η εμπειρία που έχει αποκτήσει από την παρουσία του στο Καμπιονάτο αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους για τους οποίους εν τέλει ο κ. Φερέιρα έδωσε την συγκατάθεσή του για την προσθήκη του 26χρονου ούγγρου επιθετικού, ο οποίος έχει αγωνιστεί με τις φανέλες της Νανσί, της Ντέμπρετσεν, της Τζένοα και εσχάτως της Μπάρι, όπου έπαιζε δανεικός το τελευταίο εξάμηνο.

Παρά το γεγονός ότι ο πολύπειρος προπονητής θα ήθελε ήδη να έχει στη διάθεσή του τον Ρούντολφ προκειμένου ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος να κερδίσει το χαμένο έδαφος και μερικές ημέρες προσαρμογής, κάτι τέτοιο δεν θα καταστεί δυνατό καθώς ο 26χρονος επιθετικός βρίσκεται στην αποστολή της Ουγγαρίας (είναι 21 φορές διεθνής και έχει σκοράρει εφτά γκολ) για τον αποψινό (21.45) αγώνα με τη Σουηδία και την αναμέτρηση της Τρίτης (6/9) στη Μολδαβία για τα προκριματικά του Euro. Στην Αθήνα αναμένεται να έρθει την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να αρχίσει προπονήσεις με τους Πράσινους. Ωστόσο είναι ακόμη αμφίβολο αν θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος για τη 2η αγωνιστική εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.

Highlights από την καριέρα του Ρούντολφ

Σκοράρει εναντίον της Μίλαν με τη φανέλα της Μπάρι

Με την Ουγγαρία πετυχαίνει γκολ εναντίον της Ολλανδίας

Με την Ουγγαρία σκοράρει εναντίον της Ισλανδίας

Με την Ουγγαρία πετυχαίνει το 2-0 επί της Μολδαβίας

Με τη φανέλα της Μπάρι σκοράρει εις βάρος της Γιουβέντους

Με την Ντέμπρετσεν σκοράρει εναντίον της Φιορεντίνα