Εν αναμονή της τελικής απόφασης ως προς το πρωτάθλημα στο οποίο θα αγωνίζονται ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ κ. Ανδρέας Φάκος προανήγγειλε οσονούπω νέες πειθαρχικές διώξεις εναντίον ομάδων και προσώπων της Σούπερ Λίγκας και της Ενωσης Β΄, Γ΄ Εθνικής.

Ο κ. Φάκος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι θα ασκήσει διώξεις σε τέσσερα επίπεδα. Σε ομάδες που εμπλέκονται στη δικογραφία της Ηλιούπολης (20 παιχνίδια), μετά τη Δευτέρα που θα εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την ομάδα της Ηλιούπολης, σε ομάδες που εμπλέκονται στη δικογραφία του Βόλου και της Καβάλας, σε ομάδες και πρόσωπα που ακούγονται στις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και σε ομάδες που βρίσκονται στις λίστες της UEFA με τα 41 ύποπτα παιχνίδια. Εν ολίγοις μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου τρεις ή τέσσερις ομάδες της Σούπερ Λίγκας και διπλάσιες της Β΄ Εθνικής θα αντιμετωπίσουν ακόμη και το φάσμα της αποβολής από τα πρωταθλήματά τους.

Ο κ. Φάκος χαρακτήρισε «νομική παραδοξότητα» την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ να επιστρέψει στην Επιτροπή Εφέσεων την υπόθεση υποβιβασμού του Ηρακλή για χρήση πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας, λέγοντας ότι η απόφαση είναι εντελώς ανυπόστατη αφού βάσει κανονισμού οι αποφάσεις της δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων είναι αμετάκλητες και δεν αναιρούνται. «Έτσι ανοίγει η όρεξη και σε άλλες ομάδες» τόνισε ο κ. Φάκος.