Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.

»Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων. Οπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού».

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, ήδη από χθες το απόγευμα, στην Εκθεση που δημοσιοποίησε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Κατά την επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής ζητήθηκε διευκρινιστική ανακοίνωση από την υπεύθυνη του γραφείου κυρία Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια, η οποία ανέλαβε τη θέση αυτή στις 31.3.2011 μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση της τριμελούς επιτροπής σημειώνει ότι οι δημοσιονομικές αποκλίσεις ολίγων μηνών, το πρώτο επτάμηνο του 2011, ενδέχεται να αντισταθμίσουν τη συμφωνία για το χρέος της 21ης Ιουλίου.