Απορρίπτει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης την ιδέα των Ηνωμένων Εθνών να αναπτυχθεί στη χώρα οποιουδήποτε είδους διεθνής στρατιωτική δύναμη.

Τα Ηνωμένα Εθνη εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στη Λιβύη στρατιωτικούς επιτηρητές που θα εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα, ενώ θα την προετοιμάσουν και για δημοκρατικές εκλογές.

Ωστόσο, η ηγεσία των εξεγερμένων αντιδρά έντονα σε αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι η χώρα τους δεν χρειάζεται καμία εξωτερική βοήθεια για να διατηρήσει την ασφάλεια.

Οπως δήλωσε στο BBC, ο λίβυος αναπληρωτής εκπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη, Ιμπραήμ Νταμπασί, η κατάσταση στη Λιβύη είναι μοναδική.
«Τα Ηνωμένα Εθνη θέλουν να αναπτύξουν ειρηνοποιούς στο έδαφος της Λιβύης, αλλά η κρίση στη χώρα είναι ειδική περίπτωση» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι εμφύλιος πόλεμος, δεν είναι μία μάχη μεταξύ των δύο πλευρών, πρόκειται για ανθρώπους που αμύνονται κατά της δικτατορίας».

Από την άλλη πλευρά, ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Ιαν Μάρτιν, τόνισε ότι αυτό που επιδιώκουν τα Ηνωμένα Εθνη και αποτελεί πραγματική πρόκληση είναι να βοηθήσουν τη χώρα να προετοιμαστεί για δημοκρατικές εκλογές, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στη Λιβύη.