Βρέθηκε λύση για τα μη οριστικοποιημένα μηχανογραφικά

Λύνει το υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα που είχε προκύψει με δεκάδες νέους και νέες που δεν εισήχθησαν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ επειδή δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικού τους λόγω του νέου «ηλεκτρονικού» συστήματος κατάθεσης του

Λύνει το υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα που είχε προκύψει με δεκάδες νέους και νέες που δεν εισήχθησαν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ επειδή δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικού τους λόγω του νέου «ηλεκτρονικού» συστήματος κατάθεσης του.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό τους δελτίο και επιθυμούν να το οριστικοποιήσουν, να απευθυνθούν με έγγραφο αίτημα στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας από 1 Σεπτεμβρίου 2011 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2011.

Στο αίτημά τους θα πρέπει να δηλώσουν ότι επιθυμούν να οριστικοποιηθεί το τελευταίο χρονολογικά, συμπληρωμένο μηχανογραφικό δελτίο που συμπλήρωσαν ηλεκτρονικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι πέραν αυτής της διαδικασίας καμία άλλη δυνατότητα δεν θα υπάρξει, καθώς έχουν ήδη καθορισθεί και οι ημερομηνίες εγγραφής των εισαγομένων από 12 Σεπτεμβρίου 2011 έως 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Πρόκειται για 1.162 άτομα, απο τα οποία όμως δεν εισάγονται όλοι στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Παιδείας 19 αιτήματα υποψηφίων, οι οποίοι αναφέρουν ότι θεωρούσαν ότι είχαν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο και περιλαμβάνονται στον προαναφερθέντα αριθμό των μη οριστικοποιημένων μηχανογραφικών δελτίων και ότι επιθυμούν την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Πάντως, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, η διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού αλλά και οι προθεσμίες κατάθεσής του ανακοινώθηκαν εγκαίρως από το υπουργείο Παιδείας. Στις 29/07/2011, με δελτίο τύπου, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να δουν το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και ότι οι υποψήφιοι αυτοί ανέρχονται σε 123.921.

Επίσης ανακοίνωσε, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση ότι εμφανίζονται και όσοι υποψήφιοι είχαν δημιουργήσει κωδικό ασφαλείας στο σχολείο τους και πρόχειρο μηχανογραφικό, το οποίο όμως εν τέλει δεν οριστικοποίησαν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk