Εξι νομοσχέδια στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης

Στις 12 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθούν έξι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Στις 12 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθούν έξι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα μέλη της κυβέρνησης να γίνουν δωρητές οργάνων. Τόσο ο κ. Λοβέρδος, όσο και οι υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και άλλοι παράγοντες του υπουργείου Υγείας συμπλήρωσαν τη σχετική αίτηση και εντάχθηκαν Εθνικό Μητρώο Δωρητών Οργάνων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας διάδοσης του μηνύματος για τη σημαντικότητα των μεταμοσχεύσεων, ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να διανείμει τώρα αιτήσεις εγγραφής και σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, θα συζητηθούν τα ακόλουθα νομοσχέδια:

Αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις (εισηγητής Ανδρέας Λοβέρδος).

Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος (εισηγητής Χάρης Καστανίδης).

Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις (εισηγητής Παύλος Γερουλάνος).

Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις (εισηγητής Κώστας Σκανδαλίδης).

Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων – Αγροτικές μισθώσεις (εισηγητής Κώστας Σκανδαλίδης)

Τροποποίηση διατάξεων του ν. 2168/1993 και ενσωμάτωση της Οδηγίας 2009/43/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 6ης Μαΐου 2009 «για την απλούστευση των όρων και προϋποθέσεων για τις μεταφορές προϊόντων συνδεόμενων με τον τομέα της άμυνας εντός της Κοινότητας» (εισηγητής Μιχάλης Χρυσοχοΐδης).

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο θέμα της Λιβύης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk