Οδεύουμε σε άλλα πολιτικά σχήματα;

Οδεύουμε σε άλλα πολιτικά σχήματα; | tovima.gr

Μου φαίνεται είναι καιρός να ξαναρίξουμε μια ματιά στους αρχαίους Έλληνες και στη διαμόρφωση του πολιτεύματος ,γιατί ξεφεύγοντας από αυτούς ,ακόμη και με τον παραμερισμό της αρχαίας ελληνικής και στην προσπάθειά μας να γίνουμε, τι άλλο, ένα πλανητικό χωριό, αφήσαμε απέξω τον παράγοντα άνθρωπο και σκοντάψαμε στο «βράχο» της παγκοσμιοποίησης. Και εκεί που πηγαίναμε δυο βήματα μπρος και ένα πίσω ,άρα σημειώναμε πρόοδο ,να, που πάμε όλο πίσω.

Αν δούμε τις αποδοχές μας, μιας και το μέτρο δεν είναι ο άνθρωπος θα καταλάβουμε ότι πράγματι γυρνάμε σε αλλοτινές δεκαετίες της στέρησης, με όσα κακά συνεπάγεται αυτή η κατάσταση. Αν αμφιβάλλεις ,αναγνώστη μου, ρίξε μια ματιά στους…λογαριασμούς σου, πόσα έπαιρνες ,πόσα θα δώσεις και πότε θα… πάρεις, και… στην ηλικία σου βέβαια! Για του λόγου το αληθές .Εκ των πραγμάτων κλεινόμαστε στο καβούκι μας. Να πάω για παράδειγμα για καφέ σημαίνει μετακίνηση με το αυτοκίνητο, ένα δίωρο τουλάχιστον, πληρωμή χώρου στάθμευσης και του καφέ ,που σημαίνει το λιγότερο 12,15 ευρώ και στο μήνα 200 ευρώ περίπου, και για όσους δε χρησιμοποιούν αυτοκίνητο ,σχεδόν τα ίδια ή και περισσότερα γιατί βγαίνουν πιο συχνά. Πόσο αντέχει το πορτοφόλι μου για ολιγοέξοδες εμφανίσεις ;Καθόλου. Άρα στο σπίτι, που σημαίνει τηλεόραση, που σημαίνει α-πολιτικό ον. Και ο Αριστοτέλης; Πάει περίπατο! Και ο Πλάτων με την αλληγορία του σπηλαίου;

Κι εκείνος, αφού κανείς δε γυρίζει πίσω πλέον να μας οδηγήσει στο φως, να μας πει αλήθειες, ότι Έλληνά μου, δε φταις εσύ, άδικα σου απομυζώ τις οικονομίες σου ,έφταιξαν εκείνοι και θα πληρώσουν. Όχι – όχι, δε συμβαίνει αυτό στη χώρα των φιλοσόφων! Απεναντίας, μας γυρίζουν στην απόλυτη μοναξιά ,και το περίπλοκο της κατάστασης θα μας έχει εγκλωβισμένους στο Λαβύρινθο της οικονομικής δυσπραγίας, κι ούτε Αριάδνη, ούτε μίτος! Αλλά στη μοναξιά μας ,δε θ’ αντέξουμε κι όπως ο Ζαρατούστρας γυρίζει στον κόσμο γιατί δεν άντεξε την απομόνωση ,γιατί ξύπνησε μέσα του η αγάπη για το συνάνθρωπο έτσι κι εμείς θα θέλουμε να γυρίσουμε αλλά μάταια.

Τι θα γίνει ; Μήπως οδεύουμε σε άλλα πολιτικά σχήματα, σε συνεργασίες του τύπου εγώ απ’ εδώ εσύ από εκεί να δώσουμε το χέρι; Και γιατί σκέφτομαι έτσι ;Συχνά,ακούω τη φράση «το παλεύουμε» .Αλλά ο καιρός δεν είναι για μακρόσυρτους «πολέμους»γιατί ο λαός σκέφτεται την απραξία ,το «γύψο», σε περίοδο δημοκρατίας και φοβάται. Λύσεις υπάρχουν αλλά πρέπει να σπάσουμε αυγά κι ας κλουβιάσανε από την πολυκαιρία . Να ξεβρομίσει ο τόπος αδελφέ! Εμείς, οι Έλληνες , τι να κάνουμε αφού η υφέρπουσα δυσαρέσκεια αυξάνει ανησυχητικά.

Πάντως, αν ,αν λέω δρομολογούνται νέα πολιτικά σχήματα, ας λάβουμε όλοι υπόψη μας ότι «έπαθλο» της ορθής πολιτικής είναι ο άνθρωπος ,συνυπεύθυνος και αλληλέγγυος όχι ακοινώνητος, στερημένος και μόνος ! Ας λάβουμε υπόψη μας ,ότι όλοι επιθυμούμε να βγούμε τάχιστα από την κρίση μετριάζοντας τη ματαιοδοξία μας ,που επικίνδυνα μας οδηγεί στη σκέψη του εγώ. Ας πούμε την αλήθεια ,είναι μία, τα ψεύδη πολλά. Τα θέλω μας συναντιούνται στο σταυροδρόμι της ελπίδας για ένα αύριο λαμπερό, χωρίς προστάτες ,χωρίς τον κοινωνικο-οικονομικό δαρβινισμό! Ας γνωρίζουμε ότι « τιμωρηθήκαμε» να κάνουμε εκείνα που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μας ,που δεν θέλουμε, δεν το αντέχει η ψυχή μας ,γίναμε υποζύγια, δεν εργαζόμαστε με ευχαρίστηση, γιατί επιστρέψαμε και επιστρέφουμε όσα αποκτήσαμε με πολύ κόπο. Από το homo sapiens να φτάσουμε στο homo… astegus,οδυνηρό

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk