Λίγα λόγια πριν από την ολοκληρωτική καταστροφή…

Λίγα λόγια πριν από την ολοκληρωτική καταστροφή… | tovima.gr

Μας βυθίσατε. Μας καταστρέψατε. Όλοι εσείς, οι αρχηγοί κομματικών παρατάξεων, που παρακολουθούσατε ατάραχοι την κατιούσα που πήρε το κράτος παραμένοντας άπρακτοι. Όλοι εσείς, οι πολιτικοί, που κλέβετε απο τα κονδύλια που προορίζονται για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Όλοι εσείς, οι πολίτες, που βλέπατε με τα μάτια σας τις θηριώδεις παρασπονδίες των κομμάτων που διοίκησαν το κράτος από το 1981 και έπειτα, παρακολουθώντας τους καπετάνιους του «Τιτανικού» που ονομάζεται Ελλάδα.

Όλοι εσείς που υιοθετήσατε τη φιλοσοφία δημοσίου υπαλλήλου. Όλοι εσείς που φοροδιαφεύγετε στο έπακρο διογκώνοντας το χρέος του δημοσίου. Όλοι εσείς που μετατραπήκατε σε έρμαια της σύγχρονης υπερκαταναλωτικής ζωής και του νεοπλουτισμού. Όλοι εσείς οι αναρχικοί και ψευτοπροοδευτικοί που καταπνίγετε στις πορείες τα αιτήματα του ελληνικού λαού βάφοντας τες κόκκινες, σαν το αίμα των αθώων που έχει χυθεί, ή μαύρες, σαν τους πυκνούς καπνούς απο φωτιές ή σαν τα αποκαΐδια που μετατραπηκαν πολλά μαγαζιά, κάδοι και αμάξια.

Κρίνεστε, λοιπόν, συνυπεύθυνοι και υπόλογοι για την εικόνα που παρουσιάζει η τωρινή Ελλάδα. Για τη γελοιοποίηση της Ελλάδας σε όλες τις χώρες του εξωτερικού. Το παράλογο, όμως, είναι η νοοτροπία σας, εκ της οποίας απορρέει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων. Η νοοτροπία σας και οι πράξεις σας δεν συνάδουν με πράξεις σύμφωνα με την κρίση νοημόνων ανθρώπων. Και στην τελευταία πράξη του έργου, πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση του κράτους, η υπέρτατη υποκρισία και ανεντιμότητα.

Οι συμμετέχοντες στην τραγωδία αυτή αποποιούνται των ευθυνών τους και κατηγορούν πάντα -η εύκολη και σύνηθης πλέον δικαιολογία- τους «άλλους». Μόνον τους «άλλους». Το πνεύμα της δημοκρατίας, όπως φαίνεται και από το παραπάνω, δεν υφίσταται. Η συλλογικότητα και η ευθύνη του κοινωνικού συνόλου που προβάλλει το πολίτευμα αυτό έχει αντικατασταθεί από τον άκρατο ατομικισμό και ωφελιμισμό.

Σε μία πραγματική δημοκρατία επιβάλλεται οι πολίτες, εκτός από πνευματική μόρφωση, να διακατέχονται από κάποιες αρετές. Η λογική οφείλει να διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο, όσον αφορά στις επιλογές των πολιτών. Ο διάλογος πρέπει να είναι το βασικό μέσο διευθέτησης προβλημάτων. Η ανιδιοτέλεια, η ηθική, η απομάκρυνση από μισαλλοδοξίες και δογματισμούς και η δράση προς όφελος της πατρίδας.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: Αξίζουμε άραγε το πολίτευμα της δημοκρατίας, καθώς και τις ελευθερίες που μας παρέχει;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk