Ρομπάι: η συμφωνία της 21ης Ιουλίου ύψιστη προτεραιότητα

Η υλοποίηση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα είναι «εν συντομία η ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι από την πανεπιστημιούπολη της Εμπορικής Σχολής HEC κοντά στο Παρίσι

Η υλοποίηση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα είναι «εν συντομία η ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι από την πανεπιστημιούπολη της Εμπορικής Σχολής HEC κοντά στο Παρίσι, όπου πραγματοποιείται ημερίδα του γαλλικού συνδέσμου εργοδοτών (Medef).

Ο κ. Βαν Ρομπάι σημείωσε ότι η «υλοποίηση των συμπερασμάτων της 21ης Ιουλίου είναι στο σημερινό πλαίσιο ένα ‘must’ (ένα ‘πρέπει’) για την αξιοπιστία μας». «Είναι εν συντομία η ύψιστη προτεραιότητα», επέμεινε.

Ο πρόεδρος της ΕΕ δήλωσε παράλληλα πεπεισμένος ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ότι μια νέα ύφεση μπορεί να αποφευχθεί.

«Η ανάπτυξη το 2010 και το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν πιο μεγάλη από αυτό που προβλεπόταν. Αυτή των μηνών που ακολουθούν θα είναι λιγότερο μεγάλη από αυτό που προβλέπεται», σημείωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk