Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Επενδύσεις 20 δισ. μέσα στο 2011

Στα 20 δισ. ευρώ θα ανέλθει ως το τέλος του 2011 η αξία των επενδύσεων σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στα 20 δισ. ευρώ θα ανέλθει ως το τέλος του 2011 η αξία των επενδύσεων σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι επενδύσεις αυτές αφορούν 12.019 επιχειρηματικά σχέδια, δημιουργούν 15.500 θέσεις εργασίας και περιλαμβάνουν 1.8 δισ. ευρώ ενισχύσεις.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε εμφατικά για την αναγκαιότητα μιας εμπροσθοβαρούς ατζέντας για την οικονομία, με επίκεντρο μια νέου τύπου ανάπτυξη, που δεν μπορεί να είναι άλλη απο την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των εξαγωγών, ο υπουργός χαρακτήρισε την εξέλιξή τους αλματώδη αύξηση και εκτίμησε ότι κατά τη διάρκεια του 2011 θα αντιστοιχούν στο 10% του ΑΕΠ.

Αναλυτικότερα, τέσσερα μεγάλα επενδυτικά σχέδια έχουν εγκριθεί με τη μέθοδο φαστ τρακ γία τους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των μεταλλείων. Ο συνολικός τους προϋπολογισμός είναι 1,2 δισ. ευρώ και εκτός απο τη διατήρηση 560 υφιστάμενων θέσεων εργασίας πρόκειται να δημιουργήσουν και 400 νέες θέσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι οι δύο από αυτές θα περιλαμβάνουν και ξένα κεφάλαια, ότι σε φάση αξιολόγησης βρίσκονται νέα σχέδια ύψους 5,5 δισ. ευρώ. ενώ σχεδιάζεται και η επέκταση του φαστ τρακ σε μικρότερου ύψους επενδύσεις.

Σχετικά με τον παλαιό επενδυτικό νόμο, ο υπουργός ανέφερε ότι το 2009 είχε σε εκκρεμότητα οφειλές ύψους 6,5 δισ. ευρώ και μόνο στη διάρκεια των τελευταίων 32 μηνών εκταμιεύτηκαν ποσά ύψους 1,7 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk