Βενιζέλος: Ζητά να υπάρξει συναίνεση με τη ΝΔ στο φορολογικό

Τα πάντα εξαρτώνται από τη συνεργασία της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση, περίπου μίας ώρας, που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ.

Τα πάντα εξαρτώνται από τη συνεργασία της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση, περίπου μίας ώρας, που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι «υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων» και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να υπάρξει ευρεία συναίνεση στο υπό κατάρτιση εθνικό φορολογικό σύστημα, ώστε να είναι στέρεο, μόνιμο και να λειτουργεί «ως καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας».

«Είμαστε ανοικτοί και θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση που είναι η βάση της συναίνεσης. Γιατί δεν διαχειριζόμαστε μία κομματική υπόθεση αλλά μία πολύ μεγάλη εθνική κρίση η οποία απαιτεί συστράτευση, με ειλικρινή συνεργασία όλων των δυνάμεων» είπε.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου, αλλά συζήτηση, από κοινού με την τρόικα, των οικονομικών δεδομένων. Οι δημοσιονομικοί στόχοι – τόνισε – παραμένουν «απολύτως σταθεροί».

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ «εκτενή και ουσιαστική». Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα θέματα που αποτελούν «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, εν όψει των συνεχιζόμενων επαφών με τους εκπροσώπους της.

Από την πλευρά της ΝΔ διέρρευσε ότι υπήρξε ενημέρωση για όλα τα οικονομικά ζητήματα από τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς τοποθετήσεις από τον κ. Σαμαρά.

«Ζήτησα να ενημερώσω για τις συζητήσεις με την τρόικα για τα μακροοικονομικά δεδομένα και τους δημοσιονομικούς στόχους, για τις άμεσες προτεραιότητες και την εκτέλεση του προϋπολογισμού, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το νέο φορολογικό σύστημα, το νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Αντιδράσεις
«Κυβέρνηση και ΝΔ αναζητούν φόρμουλες συγκυβέρνησης και χειραγώγησης της ογκούμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας και λαϊκής διαμαρτυρίας. Απέναντι σε αυτόν τον ιδιότυπο κεντροδεξιό συνασπισμό, δημιουργούνται σήμερα οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός πλατιού αντινεοφιλελεύθερου μετώπου ενάντια στο μνημόνιο, που θα θέσει τις βάσεις για νέο συνασπισμό εξουσίας και θα οδηγήσει τη χώρα σε νέους δρόμους υπερβαίνοντας τη σημερινή κρίση» σχολίασε ο ΣΥΝ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk