Ένας χρόνος δράσης και προσφοράς στον εθελοντισμό της Μ.Κ.Ο Ιωάννης Καποδίστριας

Ένας χρόνος δράσης και προσφοράς στον εθελοντισμό της Μ.Κ.Ο Ιωάννης Καποδίστριας | tovima.gr

Σε λίγες μέρες η μη κυβερνητική οργάνωση Ιωάννης Καποδίστριας κλείνει ένα χρόνο ζωής και αφήνει πίσω της μία χρονιά γεμάτη συγκινήσεις, αξιόλογες ακαδημαϊκές δράσεις, εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό, εκπαιδευτικές εκδρομές, αλλά το σημαντικότερο πολύ όρεξη και διάθεση των μελών της να γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Επιγραμματικά μερικές από τις πιο σημαντικές της δράσεις για το χρόνο αυτό: 1) Διοργάνωση ακαδημαϊκού συνεδρίου με θέμα « Η θέση των μειονοτήτων στην ΕΕ» 2) Διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Βρες τις σπουδές που σου ταιριάζουν – Μπες στο δρόμο της επιτυχίας» 3) Διοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Διεθνής Ασφάλεια και Διπλωματία» 4) Διοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Οι διεθνείς σχέσεις και η στρατηγική της ΕΕ σήμερα» 5) Συμμετοχή και εκπροσώπηση των ελληνικών Μ.Κ.Ο. στο “EUROPEAN YOUTH WEEK 2011» στις Βρυξέλλες 6) Εθελοντές στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών 2011 7) Εκπαιδευτική εκδρομή στο Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ με αφορμή τα 100 χρόνια ιστορίας Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ 8) Συμμετοχή και εκπροσώπηση στον διαγωνισμό SMART MOVE COMPETITION που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια ΗΦΑΙΣΤΟΣ και η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας. Βασική προϋπόθεση σε μία ομάδα, σε μία παρέα όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι η συνεργασία και η αξιοποίηση των μελών ανάλογα με το ακαδημαϊκό υπόβαθρο του καθενός.

Είναι δεδομένο ότι χωρίς την βοήθεια όλων των παιδιών τίποτα δεν θα ήταν ίδιο. Η νεολαία της χώρας μας έχει πολλά να δώσει στον τόπο της αρκεί κάποια στιγμή επιτέλους να της δοθεί η ευκαιρία να δράσει. Θεωρώ πολύ σημαντικό στο σημείο αυτό να σας αναφέρω ότι στις μέρες μας το να ξεκινάς να δημιουργείς μία μη κυβερνητική οργάνωση από το μηδέν είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και αυτό διότι η χώρα μας που θα έπρεπε να έχει τα πρωτεία όσον αφορά τα θέματα νεολαίας και εθελοντισμού είναι πολύ πίσω δυστυχώς. Η παιδεία πρέπει να γίνει το αγαθό το οποίο πρέπει όλοι μας να κατακτούμε καθημερινά και μόνο με αυτό θα ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στο διάβα μας. Η Μ.Κ.Ο. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ όπως φέτος έτσι και την νέα χρονιά θα είναι δίπλα στους φοιτητές στα πανεπιστήμια της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας με νέες μεγάλες ακαδημαϊκές δράσεις.

Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και αυτό θα το πετύχουμε μέσα από δουλειά και δράσεις σε συνεργασία με εξαίρετους ακαδημαϊκούς όπως επίσης και σε συνεργασία με πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα καθώς και φορείς του εξωτερικού. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που αγκάλιασαν την οργάνωση μας και γέμιζαν ασφυκτικά πάντα τις αίθουσες των εκδηλώσεων μας δείχνοντας ότι όταν δουλεύεις και παράγεις έργο ωφέλιμο για την ακαδημαϊκή κοινότητα, προοδεύεις και αναγνωρίζεσαι. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα από τα δεκάδες επιχειρήματα που μας κάνουν να συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά για το κίνημα του εθελοντισμού, για την παιδεία και την μάθηση, για ένα καλύτερο μέλλον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk