Στην Ινδία προωθείται το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Τη διείσδυση της Ελλάδας στην ινδική τουριστική αγορά έχει στόχο το ταξίδι που πραγματοποιούν από κοινού η βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Τουρισμού κυρία Μάγια Τσόκλη, με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Γ. Κολέτσο, αυτή την εβδομάδα.

Τη διείσδυση της Ελλάδας στην ινδική τουριστική αγορά έχει στόχο το ταξίδι που πραγματοποιούν από κοινού η βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Τουρισμού κυρία Μάγια Τσόκλη, με τον γενικό γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Γ. Κολέτσο, αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι της κυρίας Τσόκλη στην Ινδία, σε συνέχεια της διερευνητικής επίσκεψής της τον περασμένο Μάρτιο, όπου διαπίστωσε τη «χαμηλή αναγνωρισιμότητα του τουριστικού μας προϊόντος». Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Βομβάη και το Νέο Δελχί, η κυρία Τσόκλη και ο κ. Κολέτσος θα πραγματοποιήσουν επαφές με κορυφαίους παράγοντες του τουριστικού χώρου, tour operators και εταιρείες διαχείρισης προορισμών, προκειμένου να παρουσιάσουν το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της χώρας και τις κυβερνητικές προσπάθειες που γίνονται για την τόνωση του τουρισμού.

Παράλληλα, σκοπός της επίσκεψης είναι η διαμόρφωση στρατηγικής για να αποκτήσει η Ελλάδα και το εγχώριο τουριστικό προϊόν αισθητή παρουσία στην ινδική τουριστική αγορά. Σε συνέχεια των επαφών της κυρίας Τσόκλη και του κ. Κολέτσου, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στην Ινδία από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Η αγορά της Ινδίας είναι μια αναξιοποίητη, προς το παρόν, πηγή τουρισμού για τη χώρα, η οποία παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές. Ο εξερχόμενος τουρισμός της Ινδίας αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως. Οι διεθνείς αναχωρήσεις από τη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου αυξήθηκαν από 3,7 εκατ. το 1997, σε σχεδόν 12 εκατ. το 2010, ενώ οι τουριστικές δαπάνες των ινδών ταξιδιωτών στο εξωτερικό αυξήθηκαν από 1,3 δις δολάρια το 1997 σε 8,2 δις δολάρια το 2008. Στην πλειοψηφία τους οι Ινδοί ταξιδεύουν Απρίλιο με Ιούνιο, καθώς και Οκτώβριο με Δεκέμβριο. Μια αύξηση των ινδών επισκεπτών στη χώρα μας θα συνέβαλε σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk