Ο κ. Λαμπρινίδης συζητά με έλληνες επιχειρηματίες της Λιβύης

Μία καταγραφή της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Λιβύη στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα είναι το θέμα που θα εξεταστεί στη σύσκεψη που συγκαλεί το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Σταύρος Λαμπρινίδης και ο υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης. Λίγο αργότερα ο κ. Λαμπρινίδης θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Η σύσκεψη, στην οποία θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι έντεκα ελληνικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται ήδη στη Λιβύη στον κατασκευαστικό και ενεργειακό τομέα, καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου, λαμβάνει χώρα στις παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Παρίσι (1-2 Σεπτεμβρίου) για τις εργασίες της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.

Οι εξελίξεις στη μετα-κανταφική Λιβύη, οι ανθρωπιστικές ανάγκες του πληθυσμού και η αποκατάσταση των βασικών υποδομών της χώρας, θα είναι το θέμα της συνόδου των «φίλων της Λιβύης», όπου θα λάβει μέρος επίσης η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Η Ελλάδα, υπενθυμίζεται, είχε υπογραμμίσει από νωρίς την ανάγκη τερματισμού της αιματοχυσίας, ενώ έχει αναγνωρίσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Η επανένταξη της Λιβύης στην ενεργειακή αγορά, εξάλλου, εκτιμάται ότι, εφόσον αποκατασταθεί η ειρήνη στη χώρα, θα χρειαστεί 6-18 μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk