Μevaco: αύξηση τζίρου και κερδών

Αύξηση τζίρου και κερδών σημείωσε στο πρώτο εξάμηνο του 2011 η Mevaco Μεταλλουργική.

Αύξηση τζίρου και κερδών σημείωσε στο πρώτο εξάμηνο του 2011 η Mevaco Μεταλλουργική.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε σε 16,05 εκατ. ευρώ έναντι 9,79 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο σημειώνοντας αύξηση κατά 63,91%. Βελτίωση σημείωσαν και τα αποτελέσματα του ομίλου με τα μεικτά κέρδη να διαμορφώνονται σε 3,15 εκ. ευρώ έναντι 1,29 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο σημειώνοντας άνοδο κατά 143,34%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 1,98 εκ. ευρώ έναντι 765,24 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 158,56%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων βελτιώθηκαν και διαμορφώθηκαν στην τρέχουσα περίοδο σε κέρδη 1,40 εκ. ευρώ έναντι 244,58 χιλ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας αύξηση κατά 471,97%. Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για τον όμιλο σημειώνοντας άνοδο και ανήλθαν σε κέρδη 1,15 εκ. ευρώ έναντι 115,12 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο.

Οσον αφορά στην εταιρεία, ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 12,87 εκατ. ευρώ έναντι 6,08 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2010 σημειώνοντας μείωση κατά 111,66%. Τα μεικτά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 2,73 εκ. ευρώ έναντι 711,19 χιλ. ευρώ,, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 283,69%. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 2,09 εκ. ευρώ αντίστοιχα, έναντι 396,65 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο σημειώνοντας αύξηση 428,14%. Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους σημειώνοντας σημαντική άνοδο και διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,34 εκ. ευρώ έναντι 28,75 χιλ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.
Στις δύσκολες συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι σημαντική η επιτυχία του εξαγωγικού προσανατολισμού των δραστηριοτήτων της, με τη μεγαλύτερη και ιδιαίτερα σημαντική αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο να παρουσιάζουν οι πωλήσεις προς το εξωτερικό και ιδιαίτερα προς τις αγορές της Ρουμανίας και της Ρωσίας. Ειδικότερα σε επίπεδο εταιρείας οι εξαγωγές αποτελούν πλέον ποσοστό 44,44% του κύκλου εργασιών έναντι 23,71 % της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης και ανήλθαν σε 5,72 εκατ. ευρώ έναντι 1,44 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 296,66%. Σε επίπεδο Ομίλου, οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν πλέον ποσοστό 39,42% του κύκλου εργασιών έναντι 20,69 % της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης και ανήλθαν σε 6,33 εκατ. ευρώ έναντι 2,03 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 212,26%, ενώ σε επίπεδο.
Παράλληλα, η εταιρεία, ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητά της και πέτυχε την διείσδυσή της σε πλέον απαιτητικές αγορές. Μια από τις αγορές αυτές είναι και η αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην οποία η εταιρεία συνεργαζόμενη με τις μεγαλύτερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες του κλάδου πέτυχε σημαντική διείσδυση στον τομέα της κατασκευής μερών και εξαρτημάτων για φωτοβολταϊκά κυρίως, συστήματα.
Η εταιρεία στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου συνέχισε με ταχείς ρυθμούς την υλοποίηση των επενδυτικών της προγραμμάτων που αφορούν σε κτιριακές επεκτάσεις στις ιδιόκτητες οικοπεδικές της εκτάσεις. Συγκεκριμένα, βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο αποπεράτωσης οι εργασίες ανέγερσης και επέκτασης των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας, συνολικής επιφάνειας περίπου 10,8 χιλ. τετρ. μέτρων. Η ολοκλήρωση του εν λόγω επενδυτικού προγράμματος, τοποθετείται χρονικά κατά τη διάρκεια του επόμενου τετραμήνου και αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας, καθώς και στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και συνεργασιών με αποτέλεσμα την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής θέσης της καθώς και των αποτελεσμάτων της.
Σύμφωνα με τις υφιστάμενες παραγγελίες, τα θετικά οικονομικά μεγέθη αναμένεται να συνεχισθούν καθόλη την διάρκεια της τρέχουσας χρήσης, με τον εξαγωγικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του Ομίλου να καθιστά ευοίωνες τις προοπτικές παρά την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία της εθνικής οικονομίας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk