Με το βλέμμα στραμμένο στους «νέους της νεώτερης γενιάς» και μέσο όρο ηλικίας τα τριάντα, το Bios είναι έτοιμο να υποδεχθεί τη νέα θεατρική σεζόν με παλιούς και καινούργιους συνεργάτες, προσθέτοντας παραστάσεις και αυξάνοντας τους χώρους του, στην ίδια πάντα διεύθυνση της οδού Πειραιώς.

«Ο στόχος παραμένει διπλός», αναφέρει σχετικά η Γαβριέλλα Τριανταφύλλη, η οποία μαζί με τους Βασίλη Χαραλαμπίδη, Γιάννη Αναγνώστου και Χρύσα Βλαχοπούλου ανήκει στη δημιουργική ομάδα. «Μας ενδιαφέρει πάντα να σπάσουμε τη σύμβαση ανάμεσα στον θεατή και το θέαμα και να δώσουμε δυνατότητα σε καλλιτέχνες 25 – 30 ετών να δείξουν τη δουλειά τους. Το εναλλασσόμενο ρεπερτόριο έχει συμβάλει στην αύξηση της προσέλευσης του κοινού ενώ με τις προτάσεις τους οι καλλιτεχνικές ομάδες του Βios προσεγγίζουν με καινούργιους τρόπους το κλασικό ή και το σύγχρονο έργο». Εχοντας συμπληρώσει εννέα χρόνια ζωής, χωρίς επιχορήγηση αλλά, όπως όλα δείχνουν, με πολλή όρεξη για δουλειά, η παρέα του Bios πρόσθεσε στους δύο μόνιμους χώρους (BIOS Main & basement) και έναν τρίτο, την Cinematheque του πρώτου ορόφου, επιδιώκοντας πάντα τη συνεργασία των τεχνών. Aλλωστε υπολογίζουν ότι όταν δουλεύουν και οι τρεις σκηνές, λόγω του εναλλασσόμενου ρεπερτορίου, τουλάχιστον χίλιοι θεατές μπαίνουν μηνιαίως….

Το φετινό πρόγραμμα ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου με την ομάδα Forced Entertainment με την παράσταση «Tomorrow’s Parties», σε σκηνοθεσία Tim Etchells στο Bios Main ως τις 2 Οκτωβρίου. Ακολουθούν οι AbOvo με «Το Ίδρυμα» από τον Γιάννη Σαρακατσάνη, οι Vasistas με την Αργυρώ Χιώτη και το «Spectacle» που πρωτοπαρουσίασαν στο Φεστιβάλ Αθηνών, η ομάδα «Χορίαμβος» με το «Θείο Τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα σε σκηνοθεσία Αρη Μπινάρη, τους Ευριπίδη Λασκαρίδη & Γιούλα Μπούνταλη στο «Σύνταγμα/ Syntagma», τη Γιούλα Μπουτάλη, πάλι, με τον κινηματογραφικό Σύλλα Τζουμέρκα στο «Debate» αλλά και τον Ακύλλα Καραζήση με την παράσταση «Μπροστά σ΄ έναν ήρωα» καθώς και τον Rainer Lewandowski με το «Σήμερα ούτε Άμλετ» σε σκηνοθεσία Πρόδρομου Τσινικόρη.

Στην Παιδική Σκηνή θα παιχθεί «Η τελεία» από τον Δημήτρη Μπογδάνο ενώ στο Bios Basement η Ομάδα Blue Plaque επανέρχεται με τον «Πελεκάνο» του Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία της Σύλβιας Λιούλου. Επονται η Ομάδα θεάτρου Όριο με το «Σου΄πα, μου΄πες» του Jean Tardieu από τη Δήμητρα Αράπογλου, η «Μικρή Κατήχηση για τις Κατώτερες Τάξεις», του Στρίνμπεργκ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά, οι Ομάδες Stimulus με το «Τέλμα» από τους Βάσω Καμαράτου και Μιχάλη Παλίλη, Επτά με το έργο «Οικοι Ανοχής» και «Ι am my own life». Τέλος, η Oμάδα Universallia προτείνει «Τhe Forest» στην καινούργια Cinematheque, όπου θα συμμετάσχει και ο Ακύλλας Καραζήσης.