Κύπρος: Αρχίζουν οι ακροάσεις για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι δημόσιες ακροάσεις ενώπιον της Μονομελούς Διερευνητικής Επιτροπής που έχει διορισθεί από το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί.

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι δημόσιες ακροάσεις ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής που έχει διορισθεί από το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί.

Τη Δευτέρα, επίσης, παραδίδεται στον πρόεδρο της Διερευνητικής Επιτροπής, Πόλυ Πολυβίου, και στον γενικό εισαγγελέα της Κύπρου, Πέτρο Κληρίδη, η Εκθεση της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής για την τραγωδία στο Μαρί.

Ο κ. Πολυβίου δήλωσε ότι στόχος του είναι να καταθέσει το πόρισμά του στο Υπουργικό Συμβούλιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στην Επιτροπή, μεταξύ άλλων, θα καταθέσουν ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Αμυνας Κώστας Παπακώστας.

Από την πλευρά του, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η ποινική έρευνα, η οποία διεξάγεται υπό την καθοδήγησή του και έχουν ληφθεί περισσότερες από 700 καταθέσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk