Σταδιακά και… χαλαρά επιστρέφουν εφέτος στην πρωτεύουσα οι τελευταίοι αδειούχοι του καλοκαιριού, αφού αρκετοί φαίνεται να «τραβούν» όσο μπορούν τις διακοπές τους προς τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Από το πρωί σήμερα Δευτέρα, η κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας ήταν σχετικά αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να σημειωθούν οι συνήθεις εικόνες με τις ουρές και τα μποτιλιαρίσματα που θα ανέμενε κανείς τις πρώτες ημέρες που επιστρέφουν όλοι (και εισέχρονται και στο κέντρο), ελλείψει για λίγες ημέρες ακόμη Δακτυλίου.

Πάντως, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Τροχαίας «από σήμερα μπαίνουμε σε ρυθμούς φθινοπώρου. Αλλά σιγά – σιγά». Το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν ακόμα κλειστά έχει οδηγήσει αρκετούς Αθηναίους – κυρίως μητέρες με παιδιά – να παρατείνουν την καλοκαιρινή τους άδεια στην επαρχία και στα νησιά. Σταδιακά έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν επιστρέψει και αυτοί.

Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να μην προτιμήσουν να επιστρέψουν «τελευταία στιγμή», για να αποφύγουν την ταλαιπωρία, αλλά να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς τα τέλη της εβδομάδας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα ήταν αυξημένη στο ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα, χωρίς όμως να παρατηρηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά το τελευταίο διήμερο. Το Σάββατο επέστρεψαν με 30 πλοία 32.644 επιβάτες και 6.702 ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ την Κυριακή επανέκαμψαν στην πρωτεύουσα με 26 πλοία άλλοι 29.948 επιβάτες και 5.660 ΙΧ αυτοκίνητα από τα νησιά. Σε αντίθεση με τα οδικά δίκτυα, όπου η κίνηση παραμένει χαλαρή, η εικόνα στο λιμάνι, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ήταν η ίδια με την περσινή την ίδια χρονική περίοδο, όταν είχαν επιστρέψει περίπου 35.000 επιβάτες.

Ομαλά διεξάγεται επίσης και η επιστροφή με υπεραστικά λεωφορεία, τρένα και αεροπλάνα.