Επίσκεψη στη Γερμανία σχεδιάζει το Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», ο Πρωθυπουργός θέλει να έχει συνομιλίες κορυφής με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ τόσο για την πορεία του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς της Ελλάδα, όπως αυτό συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου, όσο και για το έντονο ενδιαφέρον του Βερολίνου για την πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας – ιδιαίτερα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στο μενού των συζητήσεων Παπανδρέου – Μέρκελ αναμένεται κατά τις υπάρχουσες εκτιμήσεις να βρεθούν επίσης τα θέματα της αναταραχής που προκάλεσε στην ευρωζώνη η επίθεση των αγορών στα ισπανικά και στα ιταλικά ομόλογα, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο βοήθειας των 109 δισεκατομμυρίων ευρώ, το ευρωομόλογο (στο οποίο πάντως η αντίσταση της γερμανικής πλευράς παραμένει σθεναρή), καθώς επίσης η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα συναντήσεων του κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο, καθώς και για την ακριβή ατζέντα, δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές. Η επίσκεψη προετοιμάζεται με απόλυτη μυστικότητα.

Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, ο έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, όπου και προτίθεται να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο βασικός όγκος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου. Μία από τις ημερομηνίες που συζητείται για την επίσκεψη Παπανδρέου στο Βερολίνο είναι η 27η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk