Η. Μόσιαλος: Εντός των ημερών οι επιτροπές για το ΑΠΕ

Εντός των ημερών αναμένεται να έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο η σύνθεση των δύο επιτροπών που έχει εξαγγείλει, σχετικά με τη διάρθρωση και τη λειτουργία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα πρότυπα των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Στην πρώτη, η οποία θα είναι πενταμελής, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, πρόκειται να προεδρεύει ο γενικός γραμματέας της ‘Ενωσης Ευρωπαϊκών Πρακτορείων. Η δεύτερη θα απαρτίζεται από πανεπιστημιακούς, ειδικούς σε θέματα οργάνωσης επιχειρήσεων. Και στις δύο επιτροπές θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τα πορίσματα των δυο επιτροπών θα κατατεθούν στη Βουλή και θα ακολουθήσει ανοιχτή διαδικασία διαλόγου με τη συμμετοχή των κομμάτων, των αρμοδίων φορέων και των εργαζομένων.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι συναντήσεις του με εκπροσώπους των κομμάτων με πρόθεση, όπως είπε, να βρεθούν συναινετικές λύσεις, δηλώνοντας ανοικτός σε προτάσεις.

Σχετικά με τα ζητήματα της ΕΡΤ θέση του κυρίου Μόσιαλου είναι ότι αφού μέχρι το 2014 θα έχει αποχωρήσει τ0 45% των εργαζομένων από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν υπάρχει λόγος να γίνουν απολύσεις πιο νωρίς. Παρ όλα αυτά τόνισε ότι αυτό αποτελεί κυβερνητική απόφαση και δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk