Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου ζητά ο Τρισέ

Την απόλυτη αναγκαιότητα «πλήρους και έγκαιρης» εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέο

Την απόλυτη αναγκαιότητα «πλήρους και έγκαιρης» εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Σε παρέμβασή του στην έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής τη Δευτέρα με αντικείμενο την κατάσταση στην ευρωζώνη, ο Ζ. Τρισέ ζήτησε από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να τηρήσουν κατά γράμμα την υπογραφή τους σε ότι αφορά την Ελλάδα, κάτι που, όπως είπε, είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιστροφή σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά και σε εξομάλυνση στη λειτουργία των αγορών.

Αναφέροντας στους ευρωβουλευτές τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, ο κ. Τρισέ είπε ότι η Τράπεζα αναμένει μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης, και μάλιστα σε περιβάλλον «ιδιαίτερα υψηλής αβεβαιότητας».

O Τρισέ σημείωσε επίσης πως η ΕΚΤ αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, κάτι που ορισμένοι ως ένδειξη για χαλάρωηση της νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk