Ολη η τελική συμφωνία του deal Alpha-Eurobank

Διαβάστε όλη την τελική συμφωνία του deal Alpha Bank – Eurobank.

Οι μέτοχοι της Eurobank θα λάβουν 5 νέες μετοχές της Alpha για κάθε 7 κοινές μετοχές της τράπεζας που κατέχουν.

Ο νέος Ομιλος θα απουελείται από 57,5% από μετόχους της Alpha Bank και 42,5% από μετόχους της Eurobank.

Η σχέση ανταλλαγής είναι 0,714 μετοχές Alpha Bank για κάθε μία μετοχή Eurobank.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην απόφαση των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank να προχωρήσουν τις διαδικασίες συγχώνευσής τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση των δύο τραπεζών να προχωρήσουν στη συγχώνευσή τους είναι μία θετική εξέλιξη που δείχνει το δυναμισμό και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει ότι η σημερινή κρίση μπορεί να λειτουργεί ως ευκαιρία για διαρθρωτικού χαρακτήρα κινήσεις που δίνουν ώθηση, τόσο στη χρηματοοικονομική σφαίρα όσο και στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας, καθώς όλα κρίνονται τελικά στο επίπεδο αυτό.

Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι μετέχει στο νέο σχήμα το Κατάρ, που επενδύει στην Ελλάδα και στέλνει διεθνώς ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Έχω τονίσει πολλές φορές ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και πάνω στο υπόβαθρο αυτό μπορούν και πρέπει να γίνουν όλες οι αλλαγές που διαμορφώνουν το νέο τραπεζικό τοπίο, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, των καταθετών, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων».

O Γιώργος Προβόπουλος

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος δήλωσε την Δευτέρα ότι η συμφωνία συγχώνευσης Alpha -Eurobank αποτελεί το πρώτο βήμα για την αλλαγή του ελληνικού τραπεζικού χάρτη.

«Η σημερινή απόφαση περί συγχώνευσης των τραπεζών Alpha και EFG Eurobank για τη δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής τράπεζας αποτελεί το πρώτο βήμα – σταθμό στη διαδικασία ανασχεδιασμού του ελληνικού τραπεζικού χάρτη», ανέφερε ο Προβόπουλος σε ανακοίνωση.

«Όπως έχω επανειλημμένα υποστηρίξει, στρατηγικές κινήσεις τέτοιας μορφής συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του τραπεζικού συστήματος και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk