Ισχυρή παρουσία στα Βαλκάνια για τη νέα τράπεζα

Σημαντική παρουσία στην περιοχή των Βαλκανία αποκτά ο νέος τραπεζικός όμιλος που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Alpha Bank και της Eurobank. Συγκεκριμένα, η νέα τράπεζα θα είναι μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τραπεζικών ομλίων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ειδικότερα, θα διαθέτει μερίδιο αγοράς 11% στη Ρουμανία, 13% στη Βουλγαρία, 11% στη Σερβία και 9% στην Κύπρο

Σημαντική παρουσία στην περιοχή των Βαλκανία αποκτά ο νέος τραπεζικός όμιλος που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Alpha Bank και της Eurobank. Συγκεκριμένα, η νέα τράπεζα θα είναι μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τραπεζικών ομλίων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ειδικότερα, θα διαθέτει μερίδιο αγοράς 11% στη Ρουμανία, 13% στη Βουλγαρία, 11% στη Σερβία και 9% στην Κύπρο.
Ο νέος όμιλος θα έχει συνολικές χορηγήσεις εκτος Ελλάδος 21 δισ. ευρώ, ένα δίκτυο 1.300 και πλέον καταστημάτων διεθνώς και θα κατατάσσεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων στις κύριες αγορές της περιφέρειας με χορηγήσεις 6,9 δισ. ευρώ στη Ρουμανία, 5,3 δισ. ευρώ στη Βουλγαρία και 2,2 δισ. ευρώ στη Σερβία.
Οπως δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank κ. Δ. Μαντζούνης, στόχος είναι η ενίσχυση της θέσης της νέας τράπεζας στις χώρες όπου δραστηριοποιείται και προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί με προσεκτικές κινήσεις όσον αφορά τον εξορθολογισμό του δικτύου. Πάντως, από τη συγχώνευση των κεντρικών υπηρεσιών των θυγατρικών των δύο τραπεζών στη Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Κύπρο, Ουκρανία αναμένεται να επιτευχθούν σημαντικής συνέργεις.
Ο όμιλος της Alpha Bank έχει παρουσία στην Κύπρο, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στην Ουκρανία, στην Αλβανία και στη ΠΓΔΜ. Αντίστοιχα η Eurobank δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία μέση της θυγατρικής της Postbank, στην Ρουμανία μέσω της θυγατρικής της Bankpost, στην Σερβία, την Κύπρο, την Ουκρανία, την Πολωνία όπου έχει την Polbank, για την οποία έχιε προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με την αυστρική Raiffeisen Bank σύμφωνα με την οποία η αυστριακή τράπεζα θα αποκτήσει το 70% της Polbank αντί 490 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια θα τη συγχωνεύσει με την θυγατρική της στην Πολωνία και η Eurobank θα ελέγχει στο νέο σχήμα το 13%, στην Τουρκία μέσω της θυγατρικής της Τekfen, η οποία είναι προς πώληση,

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk