Εγγυήσεις: η Φινλανδία προτείνει εταιρεία συμμετοχών για την ελληνική περιουσία

Τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε εταιρία συμμετοχών που θα συσταθεί στο Λουξεμβούργο, ως εξασφάλιση για τα νέα δάνεια που θα λάβει η Ελλάδα, προτείνει η Φινλανδία σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters

Τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε εταιρεία συμμετοχών που θα συσταθεί στο Λουξεμβούργο, ως εξασφάλιση για τα νέα δάνεια που θα λάβει η Ελλάδα, προτείνει η Φινλανδία σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Το σχέδιο, που ετοιμάστηκε τον Ιούνιο, παραμένει στον πυρήνα των αξιώσεων της Φινλανδίας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στο νέο πακέτο βοήθειας. Σε περίπτωση που το αίτημα της Φινλανδίας δεν γίνει αποδεκτό, η χώρα ίσως να μην συμμετάσχει στο πακέτο, προκαλώντας νέο χάος στις αγορές.

Η συνεισφορά της Φινλανδίας, αν και μικρή, είναι σημαντική, διότι η αξιολόγησή της ‘ΑΑΑ’ από τους ξένους οίκους ενισχύει την φερεγγυότητα του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης του EFSF, που, σύμφωνα με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση της Ελλάδας με επιπρόσθετα κεφάλαια ύψους 109 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk