Βαρύ πλήγμα για τη Μέρκελ το αντάρτικο 23 βουλευτών για τον EFSF

Eντείνεται η διαμάχη στους κόλπους του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για την έγκριση των διευρυμένων αρμοδιοτήτων του μηχανισμού ευρωστήριξης (EFSF), προκαλώντας πρόσθετα προβλήματα στην κυβέρνηση Μέρκελ.

Eντείνεται η διαμάχη στους κόλπους του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για την έγκριση των διευρυμένων αρμοδιοτήτων του μηχανισμού ευρωστήριξης (EFSF), προκαλώντας πρόσθετα προβλήματα στην κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Focus», στην ψηφοφορία για τον διευρυμένο EFSF 23 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο θα πουν πιθανότατα «όχι».

Ακόμη πάντως και αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου, καθώς, όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες έχουν διαμηνύσει ότι θα στηρίξουν το εγχείρημα, «όχι για να στηρίξουν την Μέρκελ, αλλά για να επιδείξουν υπευθυνότητα».

Παρ’ όλα αυτά, όπως είναι κατανοητό, το πολιτικό πλήγμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό θα είναι μεγάλο και μάλιστα ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι διακυβεύεται ακόμη και το μέλλον της κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP).

Γι’ αυτό, άλλωστε η ίδια η Μέρκελ υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία τη βεβαιότητά της ότι θα επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία.

Αυτό επανέλαβε και σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Bild», στην οποία αναφέρθηκε και στο θέμα της παροχής εγγυήσεων απορρίπτοντας εκ νέου το ενδεχόμενο ειδικής μεταχείρισης της Φινλανδίας.

Για τα ευρωομόλογα επανέλαβε ότι είναι το «πλέον ακατάλληλο μέσο» για την αντιμετώπιση της κρίσης στην παρούσα φάση, καθώς «θα διευκόλυναν τη δημιουργία χρεών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk