Martini, στρείδια και Σταφύλια της Οργής

Χθες διάβασα αυτή την ανάρτηση στο It’s A Small Web και μου φάνηκε πολύ αστείο το γεγονός ότι τις προάλλες έγραφα πως δε με ενδιαφέρει καμία λεπτομέρεια της προσωπικής ζωής κανενός συγγραφέως. Γιατί το άρθρο των New York Times στο οποίο αναφέρεται το It’s A Small Web είναι απλώς απολαυστικό, και συνδυάζει δύο από τα πιο ενδιαφέροντα για μένα θέματα: του μεγάλους συγγραφείς και το φαγητό.

Χθες διάβασα αυτή την ανάρτηση στο It’s A Small Web και μου φάνηκε πολύ αστείο το γεγονός ότι τις προάλλες έγραφα πως δε με ενδιαφέρει καμία λεπτομέρεια της προσωπικής ζωής κανενός συγγραφέως. Γιατί το άρθρο των New York Times στο οποίο αναφέρεται το It’s A Small Web είναι απλώς απολαυστικό, και συνδυάζει δύο από τα πιο ενδιαφέροντα για μένα θέματα: του μεγάλους συγγραφείς και το φαγητό.

Εντάξει, θα το μάντευα ότι ο Τρούμαν Καπότε έπινε αρκετά, αλλά όχι ότι όταν έγραφε μπορεί να έπινε sherry στις 2 το μεσημέρι και Martini λίγο αργότερα. Δε θα μάντευα ότι ο Φραντς Κάφκα έγραφε πίνοντας γάλα, ούτε βέβαια ότι ο Φ. Σ. Φιτζέραλντ μπορεί να έγραψε το Τρυφερή Είναι η Νύχτα τρώγοντας κρέας κατευθείαν από την κονσέρβα σαν αυτό που πάντα μου άρεσε και ποτέ δε με άφηνε να τρώω η μαμά μου. Δε θα μπορούσα, επίσης να φανταστώ ότι, ενώ έγραφε τα Σταφύλια της Οργής (τι σπουδαίο βιβλίο!), ο Τζον Στάινμπεκ έτρωγε φέτες ψωμιού κι έπινε αδιάκοπα καφέ – το ίδιο έκανε και ο Μαρσέλ Προυστ, με λίγο περισσότερο στυλ: εκείνος έπινε αποκλειστικά και μόνο εσπρέσο.

Οι New York Times συγκέντρωσαν τις προτιμήσεις σε φαγητά και ποτά μερικών από τους πιο διάσημους συγγραφείς, και ζήτησαν από την Γουέντι Μακνότον να τις εικονογραφήσει. Το αποτέλεσμα μου φάνηκε πολύ πολύ ωραίο και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk