ΑΤΖΕΝΤΑ (28/8 – 4/9)

Η σχέση ανθρώπου- πλούτου είναι ο θεματικός πυρήνας του 3ου Συνεδρίου-Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Μάκρης ως την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.Το συνεδριακό κομμάτι,που θα λαμβάνει χώρα κάθε απόγευμα από τις 19.00 ως τις 21.00,θα απαρτίζεται από πλήθος ομιλιών και το πολιτιστικό μέρος της διοργάνωσης θα αρχίζει κάθε βράδυ μετά τις 21.00 και θα περιέχει θεατρικές παραστάσεις,προβολές ταινιών και συναυλίες διαφορετικών ειδών μουσικής (το πλήρες πρόγραμμα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση festival3dg.

Ως τις 15/9
ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ
«Σκέψεις και πράξεις» στη Νέα Μάκρη

Η σχέση ανθρώπου-πλούτου είναι ο θεματικός πυρήνας του 3ου Συνεδρίου-Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Μάκρης ως την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.Το συνεδριακό κομμάτι, που θα λαμβάνει χώρα κάθε απόγευμα από τις 19.00 ως τις 21.00,θα απαρτίζεται από πλήθος ομιλιών και το πολιτιστικό μέρος της διοργάνωσης θα αρχίζει κάθε βράδυ μετά τις 21.00 και θα περιέχει θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες διαφορετικών ειδών μουσικής (το πλήρες πρόγραμμα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση festival3dg.wordpress.com).Την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 21.00 θα προβληθεί η κλασική ταινία «Μetropolis» του Φριτς Λανγκ με ζωντανή μουσική από τον Γιώργο Κατσάνο.

Στις 3/9
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Μικρούτσικος στην Πετρούπολη

Ο Θάνος Μικρούτσικος,ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης εμφανίζονται το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη,παρουσιάζοντας τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους. Με το πιάνο προέκταση πλέον των χεριών του,ο Θ. Μικρούτσικος εξακολουθεί να εκπλήσσει με τους αυτοσχεδιασμούς του αλλά και τις συνομιλίες του επί σκηνής με τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο και έναν «ακροβάτη» ανάμεσα στη ροκ και στην παράδοση,τον επίσης τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη. Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά),Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο) και Αννα Λινάρδου (τραγούδι). Ωρα έναρξης: 21.00.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Ο Φοίβος…αόρατος στο Γαλάτσι

Ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίζεται ως «Αόρατος άνθρωπος» τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Αλσους Βεΐκου. Μαζί του μια μπάντα… υπερηρώων κατεστραμμένων από κυβερνητικά πειράματα (ο «Ηulk» μπασίστας Σταμάτης Σταματάκης, ο «Ψαλιδοχέρης» ντράμερ Σωτήρης Ντούβας και ο πολυμήχανος πιανίστας Κωστής Χριστοδούλου). Με βάση τον καινούργιο δίσκο του «Ο αόρατος άνθρωπος», θα παίξουν με απρόσμενο τρόπο τα παλαιότερα τραγούδια του. Ωρα έναρξης: 21.00.

Παπακωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στη «Βαβυλωνία» του Μύλου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας τραγούδια από το σύνολο της πορείας του. Ωρα έναρξης: 21.00.

Μάλαμας στο Γκάζι

Υστερα από μια σειρά πολλών και επιτυχημένων συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στην Αθήνα και δίνει ραντεβού με το κοινό την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στο «Τεχνόπολις», στο Γκάζι. Μαζί του οι Μαρία Δακανάλη, Σαββέρια Μαργιολά (και οι δύο στο τραγούδι), Κλέων Αντωνίου, Θάνος Μιχαηλίδης, Γιάννης Παπατριανταφύλλου, Νίκος Παραουλάκης, Κυριάκος Ταπάκης, Δαμιανός Dudu. Ωρα έναρξης: 21.00.

Αγγελάκας στην Ξάνθη

Ο Γιάννης Αγγελάκας, με τον Ντίνο Σαδίκη στον μπαγλαμά, τον Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα και στα ηλεκτρονικά, εμφανίζεται την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Συλλογή Κατσίγρα

Μια σημαντική πτυχή της νεοελληνικής ζωγραφικής αποκαλύπτεται μέσα από την έκθεση «Τα αριστουργήματα της συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα» από την ομώνυμη Πινακοθήκη- Μουσείο της πόλης της Λάρισας που ως τις 18 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενείται στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη στην Αθήνα. Οπως αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης Τάκης Μαυρωτάς, «πάθος και πνεύμα, περισυλλογή και εγρήγορση διακρίνονται στα έργα της συλλογής». Η έκθεση περιλαμβάνει 70 έργα του 19ου και του 20ού αιώνα. (Περισσότερες πληροφορίες: www.thf.gr)

Στον δρόμο για τον Παράδεισο

Τρεις καλλιτέχνες που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές, ο Αντώνης Κυριακούλης, ο Μιχάλης Γ. Καλιμόπουλος και ο Σταύρος Διακουμής, εκθέτουν από κοινού στην έκθεση «Η νεοαστική τάξη οδεύει προς Παράδεισο» που ως τις 25 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενείται στο Ιδρυμα Π. και Μ. Κυδωνιέως στην Ανδρο σε επιμέλεια Αθηνάς Σχινά. Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εικαστικού θεσμού Πλόες για 17η χρονιά στο διώροφο κτίριό του στη Χώρα. (Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22820 24598)

Undisclosed Recipients

Είκοσι τρεις νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στην έκθεση «Undisclosed Recipients» που ως τις 31 Αυγούστου θα παρουσιάζεται στην γκαλερί ΤΑF της Αθήνας. Ο όρος «Undisclosed Recipients» χρησιμοποιείται κυρίως στη σύγχρονη επικοινωνία, συνήθως στην περίπτωση όπου κάποιος θέλει να στείλει ένα μήνυμα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολλούς, αφανέρωτους παραλήπτες. Με αφορμή αυτή την πρακτική, η έκθεση εξερευνά τη σχέση καλλιτέχνη- έργου- θεατή και εξετάζει το έργο ως μέσο επικοινωνίας, ως «ενδιάμεσο» ανάμεσα στον καλλιτέχνη και στον θεατή. (Περισσότερες πληροφορίες: www.theartfoundation.gr).

Γκίκας στην Ανδρο

Η έκθεση «Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας. Ενας συγχρονισμένος αιώνιος» που φιλοξενείται ως τις 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή στην Ανδρο καλεί το κοινό να ανακαλύψει μέσα από 100 λιγότερο εκτεθειμένα έως και άγνωστα έργα του εμβληματικού εκπροσώπου της Γενιάς του ΄30 το έργο και τη σκέψη του έλληνα ζωγράφου. (Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22820 22444)

Κάθε μήνα

Στο πλαίσιο της σειράς του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Κάθε μήνα» παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολόκληρη η σειρά έργων της Ρένας Παπασπύρου «Φωτοτυπίες απευθείας απ΄ την ύλη, 1980-81» μαζί με τρία «Μικρά δειγματολόγια από το τοπίο της πόλης, 1979». Οι δύο αυτές ενότητες αποτελούν συλλογές από υλικά που περισυνέλεξε η Ρένα Παπασπύρου στις περιπλανήσεις της μέσα στην πόλη σε μια προσπάθεια προσωπικής ταξινόμησης και αρχειοθέτησης του αστικού τοπίου. Η έκθεση σε επιμέλεια Σταμάτη Σχιζάκη θα διαρκέσει ως τις 18 Σεπτεμβρίου. (Περισσότερες πληροφορίες: www.emst.gr).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Φωτογραφίες σε αποσύνθεση

Ως τις 2 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται στον Πύργο Μπαζαίου η έκθεση «Συρτάρι ΧΧΙΙ- Φωτογραφίες σε αποσύνθεση». Πρόκειται για μια έκθεση-αποτέλεσμα αναζήτησης, έλξης και συνεργασίας. Οι διοργανωτές ανατρέχουν στο φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και μαζί με τους επιμελητές του ανασύρουν ένα πρωτότυπο υλικό. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Νάξου.

Ο Μπαλάφας της Ηπείρου

Εκθεση φωτογραφίας του Κώστα Μπαλάφα με τίτλο «Κώστας Μπαλάφας. Φωτογραφικές μνήμες από την Ηπειρο» φιλοξενείται ως τα τέλη Αυγούστου στο ξενοδοχείο Αristi Μountain Resort στην Αρίστη Ζαγορίου. (Περισσότερες πληροφορίες: info@aristi.edu)

Μάρτυρες της λήθης

Συνεχίζεται ως τις 10 Οκτωβρίου η έκθεση «Μάρτυρες της λήθης» στην αίθουσα εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας. Ο φωτογραφικός φακός πέφτει πάνω σε οκτώ ανθρωπιστικές κρίσεις, τις οποίες αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο οκτώ διάσημοι συγγραφείς της ισπανικής γλώσσας, μάρτυρες του έργου που αναπτύσσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε κάποιες από τις πιο αιματοβαμμένες και ξεχασμένες γωνιές του πλανήτη. Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ -ΜΟΥΣΙΚΗ
Αthens Οpen Αir

Με μια ιδιαίτερη μουσικοκινηματογραφική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αβησσυνίας την Τετάρτη 31 Αυγούστου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Αthens Οpen Αir Film Festival. Ο μουσικός με τη λαμπρή διεθνή καριέρα Cayetano επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση στο έργο ενός εκ των πλέον επιδραστικών κωμικών της ιστορίας του κινηματογράφου, του υπέροχου Χάρολντ Λόιντ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk