Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο. Με την ένταση των ανέμων να έχει μειωθεί, οι πυροσβέστες αισιοδοξούν ότι μέχρι τα ξημερώματα θα καταφέρουν να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία έχει κάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα. Νέα μέτωπα σε Χίο και Αιτωλοακαρνανία.

Στον Έβρο οι άνεμοι έχουν μειωθεί από 7 σε 5 μποφόρ, γεγονός που έχει διευκολύνει κάπως τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, 35 χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί, ενώ τοπικοί φορείς δηλώνουν ότι η πυρκαγιά μπορεί να έχει κάψει περισσότερα από 70 χιλιάδες στρέμματα.

Εν τω μεταξύ, με την κατηγορία του εμπρησμού εξ’ αμελείας, 50χρονος αγρότης, καταδικάσθηκε από το αυτόφωτο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι η φωτιά στην Λευκίμη, από όπου την Τετάρτη ξεκίνησε το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, προκλήθηκε από τους σπινθήρες της εξάτμισης του τρακτέρ του.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη τη χώρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Φυτά στη Χίο, όπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε και στην Κάτω Χρυσοβίτσα Αιτωλοακαρνανίας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Αρκαδία, όπου από το μεσημέρι της Παρασκευής έχει κάνει στάχτη 10.000 στρέμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Ένα ακόμα μέτωπο ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σφινάρι του Νομού Χανίων, το οποίο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ.