Συνάντηση Χριστόφια- Eρογλου για το εδαφικό

Το πιο ακανθώδες κεφάλαιο, αυτό που αφορά το εδαφικό, στις απευθείας συνομιλίες που διεξάγονται στην Κύπρο, συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος κ. Δ. Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ντεβίς Έρογλου. Φαίνεται όμως ότι δεν υπήρξε συμφωνία (όπως δεν υπήρξε συμφωνία και σε πολλά άλλα κεφάλαια του κυπριακού προβλήματος), αφού η συζήτηση για το εδαφικό θα συνεχισθεί σε νέα συνάντηση των δύο ηγετών, που θα έχουν την προσεχή εβδομάδα. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αφήσουν το θέμα «χάρτες και στοιχεία» για να συζητηθεί αργότερα.

Το πιο ακανθώδες κεφάλαιο, αυτό που αφορά το εδαφικό, στις απευθείας συνομιλίες που διεξάγονται στην Κύπρο, συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος κ. Δ. Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ντεβίς Έρογλου. Φαίνεται όμως ότι δεν υπήρξε συμφωνία (όπως δεν υπήρξε συμφωνία και σε πολλά άλλα κεφάλαια του κυπριακού προβλήματος), αφού η συζήτηση για το εδαφικό θα συνεχισθεί σε νέα συνάντηση των δύο ηγετών, που θα έχουν την προσεχή εβδομάδα.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αφήσουν το θέμα «χάρτες και στοιχεία» για να συζητηθεί αργότερα.

Ερωτηθείς αν υπήρξε συζήτηση για τις επικείμενες γεωτρήσεις στο θαλάσσιο οικόπεδα 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου, σημείωσε ότι το θέμα συζητήθηκε στην αρχή της προηγούμενης συνάντησης, αλλά αυτή τη φορά δεν έγινε καμία αναφορά. Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι η επικείμενη έναρξη των γεωτρήσεων τον Οκτώβριο δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk