Ι. Βαρδινογιάννης: Ο ΠΑΟ κινδυνεύει με οριστική διάλυση

Θέση για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό αλλά και με αφορμή τον κίνδυνο τιμωρίας του Τριφυλλιού στην Ευρώπη εξαιτίας όσων έγιναν στο παιχνίδι με την Μακάμπι, πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος κάνει λόγο για μια ομάδα στα πρόθυρα της διάλυσης, ενώ επαναλαμβάνει την πρόθεση της οικογένειάς του να παραχωρήσει το ποσοστό που κατέχει…

Θέση για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος κάνει λόγο για «ομάδα στα πρόθυρα της διάλυσης». Ο Τζίγγερ με αφορμή τον κίνδυνο τιμωρίας του Τριφυλλιού στην Ευρώπη, εξαιτίας όσων έγιναν στο παιχνίδι με την Μακάμπι, επιτίθεται στους οπαδούς που, όπως λέει, «επέλεξαν αντί να στηρίζουν με πάθος την ομάδα, να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο, βασιζόμενοι σε προσχηματικούς λόγους», ενώ επαναλαμβάνει την πρόθεση της οικογένειάς του να παραχωρήσει το ποσοστό των μετοχών που κατέχει εφόσον βρεθεί «βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίσει μακροχρόνια το μέλλον της ομάδας»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαρδινογιάννη:
«Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά από 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Παρά τις κίβδηλες εξαγγελίες, όπως αποδείχτηκε, για μια ακόμη φορά προκλήθηκαν επεισόδια που επιβάρυναν την ομάδα στον χθεσινό αγώνα. Θα οδηγήσουν στην τιμωρία της, υποθηκεύοντας και μελλοντικές αγωνιστικές της προσπάθειές.

Η αυτονόητη και σημαντική για τους παίκτες στήριξη της ομάδας από τους φιλάθλους της, κατά τη διάρκεια του αγώνα, μετατράπηκε σε μια παράσταση ύβρεων και βανδαλισμών από συγκεκριμένα πλέον, γνωστά σε όλους, άτομα. Γίναμε μάρτυρες του γεγονότος, η έδρα της ομάδας να είναι αφιλόξενη για τους παίκτες της και για το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων της. Συγκεκριμένοι οπαδοί επέλεξαν αντί να στηρίζουν με πάθος την ομάδα, να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο, βασιζόμενοι σε προσχηματικούς λόγους.

Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την πρώτη στιγμή. Ο μοναδικός λόγος που διατηρούμε, ως οικογένεια, έξι θέσεις στο ΔΣ της ΠΑΕ, είναι για να υπάρχει ελάχιστη διοικητική σταθερότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε το ποσοστό που κατέχουμε εφ’όσον βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίσει μακροχρόνια το μέλλον της ομάδας. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να αντιμετωπίσει άμεσα την οριστική του διάλυση, οδηγούμενος στο Πρωτοδικείο, κάτι που σήμερα δεν φαντάζει πλέον καθόλου απίθανο.

Η κατάσταση αυτή, όπως διαμορφώνεται, δυσχεραίνει την εύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, αποτελώντας τροχοπέδη για να έρθουν κοντά στην ομάδα, ακόμη και αν υπήρχαν, άνθρωποι που θα ηθελαν να βοηθήσουν. Στο μεταξύ όμως, οι υποκινητές και υποκινούμενοι των χθεσινών γεγονότων, επιτυγχάνουν την απαξίωση, τη διάλυση και την αποδόμηση του Παναθηναϊκού. Κύριοι, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk