Κομισιόν: Η συμμετοχή των ιδιωτών στη στήριξη της Ελλάδας θα πλησιάσει το 90%

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για συμμετοχή του 90% των ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικού χρέους εξέφρασε η Κομισιόν

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για συμμετοχή του 90% των ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικού χρέους εξέφρασε η Κομισιόν.

Είναι πρόωρες οι όποιες εικασίες για την έκβαση των συζητήσεων με τους ιδιώτες επενδυτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους, «ωστόσο δεν έχουμε λόγο να θεωρούμε πως το ποσοστό συμμετοχής θα απέχει πολύ του στόχου του 90%» είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ την Παρασκευή, όπως αναφέρει το Reuters.

«Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι οι συζητήσεις πάνε καλά», δήλωσε ο Αλταφάζ.

Δεν υπάρχει λόγος να θεωρούμε ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα είναι μικρότερη του στόχου του 90%, δήλωσε κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Έχουμε την εκτίμηση που συμπεριλήφθηκε στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου και δεν έχουμε κανένα λόγο, σε αυτή τη φάση, να πιστεύουμε ότι το νούμερο θα απέχει πολύ από αυτή την εκτίμηση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk