Σούπερ Λίγκα: «Μύλος» με την έναρξη του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν υπογράψουν την προκήρυξη και οι 16 ομάδες. Με δεδομένο ότι οι φάκελοι αδειοδότησης των ΠΑΕ Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας θα εξαταστούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά την 1η Σεπτεμβρίου η ΕΕΑ έκρινε ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να αναβληθεί η προγραμματισμένη για αυτό το Σαββατοκύριακο πρεμιέρα.

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν υπογράψουν την προκήρυξη και οι 16 ομάδες. Με δεδομένο ότι οι φάκελοι αδειοδότησης των ΠΑΕ Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας θα εξαταστούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά την 1η Σεπτεμβρίου η ΕΕΑ έκρινε ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να αναβληθεί η προγραμματισμένη για αυτό το Σαββατοκύριακο πρεμιέρα.

Η θέση της δεν είναι δεσμευτική καθώς δεν μπορεί να υπαγορεύσει στη Σούπερ Λίγκα πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημά της, ωστόσο εμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε ότι ενδεχομένως υπάρξουν προσφυγές για το λόγο ότι επι της ουσίας παραβιάζεται η προκήρυξη.

Από τη Λίγκα πάντως, διαβεβαίωναν ότι η πρεμιέρα θα διεξαχθεί κανονικά με τη συμμετοχή των 14 ομάδων, καθώς δεν έχουν κανένα επίσημο χαρτί της ΕΕΑ η τη ΓΓΑ που να το απαγορεύει.

Νωρίτερα η διοργανώτρια είχε δημοσιοποιήσει το τροποποιημένο πρόγραμμα της πρεμιέρας, στο οποίο δεν περιλαμβάνονταν οι αναμετρήσεις της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, που είχαν κληρωθεί να αντιμετωπίσουν την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα.

«Η Super League ανακοινώνει την ματαίωση των αγώνων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ και ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ που είχαν ορισθεί να διεξαχθούν στις 27 και 28 Αυγούστου αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 1ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, καθώς σύμφωνα με τις από 23.08.2011 αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορηγήθηκε στις ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ πιστοποιητικό του Άρθρου 77Α §3 του Ν.2725/99» ανέφερε η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας.

Στο μεταξύ την άνοδο του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας καλείται να αποφασίσει το ΔΣ της Λίγκας όποτε αυτό συνεδριάσει, με τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό να διατηρούν το δικαίωμα προσβολής της απόφασης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέτασε την Πέμπτη τους φακέλους που κατέθεσαν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος της Λιβαδειάς δεν παρουσιάζει ατέλειες ενώ από τη Δράμα ζητήθηκε να παρουσιάσει τα συμβόλαια με τους ποδοσφαιριστές της. Οπως ανακοινώθηκε η απόφαση της ΕΕΑ για την αδειοδότηση των δύο ομάδων θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ στον Λεβαδειακό και στη Δόξα Δράμας αλλά και σε όλες τις ομάδες που λόγω των τελευταίων εξελίξεων θα αποκτήσουν δικαίωμα ανόδου σε ανώτερη κατηγορία από αυτή που βρίσκονται, θα δοθεί επιπλέον χρόνος για την πραγματοποίηση μετεγγραφών.


Πήρε άδεια η ΑΕΚ

Πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα απέκτησε η ΑΕΚ η οποία ξεπέρασε το πρόβλημα που προέκυψε με τη φορολογική της ενημερότητα. Η ΕΑΚ προσκόμισε βεβαίωση της ΦΑΕΕ Αθηνών ότι λόγω της υπαγωγής της στο άρθρο 44 και της ρύθμισης των χρεών της προς το δημόσιο μπορεί να εκδώσει μόνο χειρόγραφη ενημερότητα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ΕΕΑ προσήλθε εκπρόσωπος της ΠΑΕ Πανιώνιος με αίτημα την έκπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΑΕΚ ως προς το ποσόν των 160.000 ευρώ που του οφείλει. Ο Πανιώνιος υποστήριξε ότι έχει στα χέρια του σχετική ακάλυπτη επιταγή την οποία έχει σφραγίσει. Σύμφωνα με την ΕΕΑ ο Πανιώνιος θα πρέπει να προσφύγει σε δικαστήριο και να εκδοθεί διαταγή πληρωμής προκειμένου να εκπέσει η εγγυητική.

Στο μεταξύ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαβεβαίωσε την ΕΕΑ ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα μπουν στο ταμείο της ΠΑΕ από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μόνο στην περίπτωση που εγκρίνει τη συμμετοχή στην ΠΑΕ των Βασίλη Φλωρίδη και Γιώργο Σαχπατζίδη. Τα μέλη της ΕΕΑ εξέφρασαν φόβους μήπως χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των δύο υποψήφιων επενδυτών προκειμένου η ΠΑΕ να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Η ΕΕΑ διευκρίνισε στους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ ότι για να εγκριθεί η αγορά μετοχών από τους Φλωρίδη και Σαχπατζίδη πρέπει να προσκομίσουν όλα τα έγραφα που απαιτεί ο αθλητικός νόμος, δηλαδή ποινικό μητρώο, φορολογική ενημερότητα και πιστοποιητικά νόμιμης προέλευσης των χρημάτων που θα επενδύσουν.

Οι διαιτητές της πρεμιέρας
Μέσα σε όλα, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) ανακοίνωσε τους διαιτητές για τους έξι αγώνες της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής και οι διαιτητές:

Σάββατο, 27 Αυγούστου

ΟΦΗ-Ατρόμητος (19.15, NOVA)

Διαιτητής: Κωνσταντινέας Πέτρος (Μεσσηνίας)
Α’ Βοηθός: Σωτηρόπουλος Χρήστος (Αχαΐας)
Β’ Βοηθός: Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας)
4ος Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)
Παρατηρητής: Σπυρόπουλος Ιωάννης (Φθιώτιδας)

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης (19.15, NOVA)

Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων)
Α’ Βοηθός: Σαραϊδάρης Δημήτριος (Μακεδονίας)
Β’ Βοηθός: Σταθόπουλος Παναγιώτης (Ηλείας)
4ος Διαιτητής: Ντίτσος Γεράσιμος (Πρέβεζας)
Παρατηρητής: Μπίκας Γεώργιος (Χαλκιδικής)

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης (21.30, NOVA)

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Τρύφων Πέτρος (Δράμας)
Β’ Βοηθός: Γρεβένης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
4ος Διαιτητής: Στυλιαράς Δημήτριος (Αιτ/νίας)
Παρατηρητής: Καλύβας Δημήτριος (Βοιωτίας)

Κυριακή, 28 Αυγούστου

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός (19.15, NOVA)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Α’ Βοηθός: Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας)
Β’ Βοηθός: Βασιλειάδης Λεωνίδας (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)
Παρατηρητής: Τσαχειλίδης Ιωάννης (Πειραιά)

Πανιώνιος-Εργοτέλης (19.15, NOVA)

Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (Χίου)
Α’ Βοηθός: Μποζατζίδης Δημήτριος (Μακεδονίας)
Β’ Βοηθός: Αργυρός Παναγιώτης (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Σελίμος Σπυρίδων (Λακωνίας)
Παρατηρητής: Τσορτανίδης Δημήτριος (Αχαΐας)

ΠΑΟΚ-SKODA Ξάνθη (21.30, NOVA)

Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)
Α’ Βοηθός: Γεωργιάδης Γεώργιος (Κοζάνης)
Β’ Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς)
4ος Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχαήλ (Ρεθύμνου)
Παρατηρητής: Ζωγράφος Χριστόφορος (Αθήνας)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk