«Πυρά» κυβερνητικών βουλευτών κατά Μόσιαλου για αναδιάρθρωση της ΕΡΤ

Ομαδικά πυρά από βουλευτές του ΠαΣοΚ δέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλ. Μόσιαλος ενημερώνοντας τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠαΣοΚ για τις αλλαγές που σχεδιάζει στην ΕΡΤ.

Ομαδικά πυρά από βουλευτές του ΠαΣοΚ δέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλ. Μόσιαλος ενημερώνοντας τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠαΣοΚ για τις αλλαγές που σχεδιάζει στην ΕΡΤ.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος σε κάποια στιγμή υπενθύμισε στον κ. Μόσιαλο ότι απευθύνεται «σε εκλεγμένους βουλευτές του ΠαΣοΚ» ζητώντας του να μην τους σχολιάζει.

Επικριτικός ήταν επίσης και ο κ. Τηλ. Χυτήρης (οποίος μέχρι πρότινος είχε την εποπτεία της ΕΡΤ), λέγοντάς του ότι και αυτός δεχόταν πιέσεις για να πουλήσει την ΕΤ-1, και αρνήθηκε για να συμπληρώσει «και μετά έφυγα από την κυβέρνηση»

Ο κ. Μόσιαλος διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι «θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και όσον αφορά την ανάθεση των προγραμμάτων και την αξιολόγηση του προσωπικού» και πρόσθεσε ότι «η ΕΡΤ είναι κτήμα όλου του ελληνικού λαού και χρειάζεται πρόγραμμα ποιοτικό και ανταγωνιστικό που να απευθύνεται σ΄ όλους τους πολίτες».

«Η μόνη άμυνα στη διαπλοκή και την αυθαιρεσία των ιδιωτικών ΜΜΕ είναι τα κρατικά μέσα», επεσήμανε ο κ. Κακλαμάνης και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «οικονομικός ορθολογισμός, χωρίς όμως απαξίωση». Χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι οι αλλαγές ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου και οι βουλευτές ενημερώθηκαν εκ των υστέρων. Κάλεσε τους υπουργούς και βουλευτές να δίνουν συνεντεύξεις στη δημόσια τηλεόραση, λέγοντας ότι και ο κ. Μόσιαλος έδωσε συνεντεύξεις σε ιδιωτικά μέσα και όχι στην ΕΡΤ.

Ο κ. Χυτήρης επεσήμανε με τη σειρά του ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε ο υπουργός Επικρατείας το θέμα προσέβαλε και τον ίδιο τον υπουργό κ. Γερουλάνο λέγοντας: «Είπατε για αποκρατικοποίηση. Από ποιόν. Από τον προηγούμενο υπουργό. Από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ; Αυτή όμως έχει επιλεγεί με opengov», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμα ότι διαφωνεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «είχαμε έτοιμες για υπογραφές τις συμβάσεις με το Μέγαρο Μουσικής, θέατρα και μουσικές σκηνές για να καλυφθεί το πολιτιστικό πρόγραμμα. Ποιός χαίρεται όταν κλείνουν κρατικά κανάλια;»

Η κυρία Χρύσα Αράπογλου επιτέθηκε στον υπουργό Επικρατείας για το κλείσιμο του ραδιοσταθμού 9,85, ρωτώντας με ποια κριτήρια κλείνει. Έκανε λόγο για 50 βιβλία που εξέδωσε ο εν λόγω ραδιοσταθμός, χωρίς να πληρώσει δεκάρα (όπως είπε).

Η πρώην υφυπουργός κυρία Μιλένα Αποστολάκη εξέφρασε τη διαφωνία της με τον τρόπο που εξαγγέλθηκαν οι αλλαγές λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι «είμαστε δύο χρόνια κυβέρνηση και πρέπει να πάψουμε να λέμε τι σκάνδαλα βρήκαμε».

Η βουλευτής κυρία Άρια Αγάτσα (πρώην εργαζόμενη στην ΕΡΤ) είπε ότι ποτέ δεν κλήθηκε να εκφράσει τη γνώμη της τόσα χρόνια που εργαζόταν στη Δημόσια Τηλεόραση.

Ένταση επίσης δημιουργήθηκε με τα μυστικά κονδύλια, όταν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣoΚ ζήτησαν να κατονομάσει αυτούς που τα εισέπρατταν, λέγοντας ότι με τον τρόπο που παρουσίασε τη διακοπή τους και την επιστροφή του σχετικού κονδυλίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, άφηνε αιχμές και εναντίον των κυβερνητικών εκπροσώπων της κυβέρνησης κ. Κ. Σημίτη.

Η κυρία Αποστολάκη είπε μάλιστα ότι «προσβάλει τους προηγούμενους υπουργούς και για να μην υπάρχουν υπονοούμενα», όπως είπε, ζήτησε από τον κ. Μόσιαλο να δώσει ονόματα και τα ποσά από τους παραλήπτες «πράσινους γαλάζιους», για να ξέρουμε, πρόσθεσε, «ποιός πήρε τι».

Ο κ. Μόσιαλος εξήγησε ότι «δεν πυροβολεί κανέναν» και ότι υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική. Πρόσθεσε όμως ότι «αφού όλοι παραδεχόμαστε πως έχουμε φτάσει στο και 5, πρέπει να προχωρήσουμε. Η διακυβέρνηση της χώρας σημαίνει ότι παίρνω δύσκολες αποφάσεις με βάση το δημόσιο και όχι το ατομικό συμφέρον».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk