«Πράσινο φως» Παπανδρέου για την απελευθέρωση των ταξί

Το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί εξετάσθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις βασικές κατευθύνσεις στην απελευθέρωση του επαγγέλματος και ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Έτσι το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, ώστε να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος και η διαβούλευση.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ραγκούσης είχε δηλώσει ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι άδειες είναι δημόσια περιουσία.

Επισήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα κινδυνεύσει, αν ολιγωρήσει ή συμβιβαστεί με συμφέροντα και ομάδες πίεσης και όχι αν συγκρουστεί με συντεχνιακά προνόμια.

Παρουσιάζοντας τον πυρήνα των προτάσεών του, ο υπουργός ξεκαθάριζε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή και στην ιδιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η λύση θα διασφαλίζει τη συνολική αναβάθμιση του επαγγέλματος τόσο στις συμβατικές του μορφές, όσο και στις νέες μορφές υπηρεσιών που έχει ανάγκη ο τουρισμός, είχε επαναλάβει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk