Τα βάρη της Ελλάδας χάριν της Ε.Ε. και οι εγγυήσεις…

Τα βάρη της Ελλάδας χάριν της Ε.Ε. και οι εγγυήσεις… | tovima.gr

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει να εκπληρώσει πάρα πολλές υποχρεώσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Αυτές οι υποχρεώσεις έχουν να κάνουν με γεωστρατηγικούς παράγοντες που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν τους έχουν και κατά συνέπεια δεν υφίστανται τις οικονομικές συνέπειες.

Άρα, οι χώρες αυτές και ειδικά η Φιλανδία οφείλει να κατανοήσει ότι επειδή η ίδια βρίσκεται σε ένα ασφαλές γεωπολιτικά περιβάλλον και χωρίς την καθημερινή εισβολή μεταναστών, γι’ αυτό και δεν μπορούν τα οικονομικά δεδομένα να είναι ίδια με τα δικά τους και να ζητάνε εγγυήσεις. Ουσιαστικά, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος όσον αφορά το πρόβλημα της μετανάστευσης από Ασία και Αφρική, αλλά επίσης σηκώνει το βάρος των συνόρων της Ε.Ε. όσον αφορά την Τουρκία και τον Αραβικό κόσμο.

Ο προϋπολογισμός της βαραίνει από τα έξοδα για εξοπλισμούς και δαπάνες σε στρατιωτικό επίπεδο, ενώ η Ελληνική κοινωνία υποδέχεται και το Ελληνικό κράτος επιβαρύνεται εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι έχουν όνειρο να φύγουν στην Ευρώπη, όμως παραμένουν στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα χώρες σαν την Φιλανδία δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους προβλήματα γιατί πολύ απλά έτυχε να βρίσκονται μακριά από τα επίμαχα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά και συμμαχία δεν αποτελούν πλέον ιδανικό μεταξύ των κρατών. Κατά τη δημιουργία της Ένωσης υπήρξαν κάποια σοβαρά ζητήματα. Όμως χάριν του Ευρωπαϊκού οράματος και της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Για ποιά ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μιλάμε όταν τίθενται επί τάπητος εγγυήσεις, και όχι από όλα τα κράτη αλλά από συγκεκριμένα; Για ποιό ευρωπαϊκό όραμα μιλάμε; Μήπως πρέπει να αναθεωρηθούν πολλές εκφάνσεις και πτυχές του αντικειμένου που ονομάζουμε Ευρώπη; Μπορεί σε μια ενωμένη Ευρώπη, κράτη να σκέφτονται συμφεροντολογικά εναντίον συναδέλφων κρατών; Ποιός είναι υπέρμαχος και ποιός υλοποιεί έμπρακτα την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση;

Όταν η Ελλάδα ξοδεύει σχεδόν 7% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες, όταν έχουν εγκατασταθεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι παραμένουν και δεν τους κακοχειρίζεται η Ελληνική Πολιτεία, όταν αναγκάζεται να έχει ένα ισχυρό λιμενικό για να προστατεύσει τα χωρικά ύδατα της Ευρώπης και σταματά κύματα μεταναστών τα οποία θα κατέληγαν με βεβαιότητα ακόμη και στη Φιλανδία, τότε οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Οοφείλουν να καταλάβουν τα προβλήματα της Ελλάδας, όπως και η Ελλάδα θα συνείσφερε αναλόγως αν υπήρχε κάποιο ζήτημα που τους απασχολούσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk