Το έντεχνο ελληνικό τραγούδι συναντά την μπόσα νόβα, τις πανκ διασκευές αλλά και τη ρέγγε στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Οι Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Nouvelle Vague και Dub INC, δίνουν τέσσερις συναυλίες την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, «ζεσταίνοντας» έτσι το κλίμα για τα μουσικά δρώμενα που θα ακολουθήσουν.
Την 1η Σεπτεμβρίου, εμφανίζεται ο Σωκράτης Μάλαμας έχοντας στις αποσκευές του τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ του «Πέρασμα» (σε στίχους Αλκη Αλκαίου και με την συμμετοχή της Μελίνας Κανά), τις «Ασπρόμαυρες ιστορίες», τα «Παραμύθια», τον «Κύκλο» αλλά και κομμάτια που έχει ερμηνεύσει ο ίδιος σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Μαζί του στο τραγούδι εμφανίζεται η Μαρίνα Δακανάλη.
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ακολουθεί στις 5 Σεπτεμβρίου. Συνοδοιπόροι του οι Γιώργος Καλούδης στο τσέλο, Σωτήρης Λεμονίδης στα πλήκτρα και Μιχάλης Καπηλίδης στα τύμπανα, παρουσιάζουν τα κομμάτια του τραγουδοποιού μέσα από ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις ενώ δεν λείπει ο έντονος αυτοσχεδιαστικός χαρακτήρας και η εναλλαγή του ακουστικού με τον ηλεκτρικό ήχο.
Στις 6 Σεπτεμβρίου, το ύφος αλλάζει. Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση των Nouvelle Vague στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, η παριζιάνικη μπάντα με τις μπόσα νόβα διασκευές κλασικών νιου γουέιβ και πανκ επιτυχιών επιστρέφει στην πρωτεύουσα. Επανανεκτελέσεις, λιτές και ακουστικές ενορχηστρώσεις που μας μεταφέρουν στην τζαζ της δεκαετίας του ΄50 και την ποπ της δεκαετίας του ΄60. Την βραδιά ανοίγει η Olga Kouklaki.
To συναυλιακό αυτό τετραήμερο ολοκληρώνεται με την εμφάνιση του ρέγγε συγκροτήματος Dub Inc. Τραγούδια και συνθέσεις όπου εκτός από τη ρέγγε έχουν και στοιχεία από γαλλοαλγερινό χιπ χοπ και… υπόγειο dub. Πρόκειται για μια μπάντα φίλων που ένωσαν το πάθος τους για τη μουσική, με καλογραμμένους στίχους, ρυθμό, υπέροχες εναρμονισμένες φωνές και μοναδική ενέργεια. Με το κοινό συστήθηκαν για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’90 φέρνοντας μια πνοή φρέσκου αέρα στα δεδομένα της μέχρι τότε γαλλικής σκηνής. Ηδη μετρούν δεκατρία χρόνια αμέτρητων εμφανίσεων σε Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία κά, καταφέρνοντας κάθε φορά αβίαστα να γίνονται «ένα» με το κοινό τους, όπου κι αν το συναντούν.
Τη βραδιά στην Τεχνόπολη θα ανοίξουν με το μοναδικό τους τρόπο οι Fundracar στις 20.30. Ενα ελληνικό οκταμελές συγκρότημα που ξεχωρίζει για τις live εμφανίσεις του με μουσικές οι οποίες χαρακτηρίζονται ως ένα χαρμάνι μαύρης μουσικής κουλτούρας και βαλκανικής εκστατικότητας.