Ο Ρέντμοντ Ο’ Νιλ απέφυγε την ποινή φυλάκισης, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε εχθές -Τετάρτη 24 Αυγούστου- ότι χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία προκειμένου να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά.

Ο γιος του Ράιαν ο’ Νιλ και της Φάρα Φόσετ -η οποία έχασε την μάχη με τον καρκίνο το 2009- είχε συλληφθεί στις 2 Αυγούστου, όταν η αστυνομία ανακάλυψε ηρωίνη και μαριχουάνα στο αυτοκίνητό του στη Σάντα Μόνικα, καθώς και ένα γεμάτο όπλο στο διαμέρισμά του.

Ο δικαστής είχε ορίσει τότε για τον Ρέντμοντ να παραμείνει έγκλειστος χωρίς εγγύηση μέχρι τις 24 Αυγούστου, όπου και πραγματοποιήθηκε η ακροαματική διαδικασία. Σύμφωνα με αυτή ο 26χρονος νεαρός δεν θα φυλακιστεί, αλλά καταδικάστηκε να παραμείνει έγκλειστος σε κλινική αποτοξίνωσης για έναν ολόκληρο χρόνο.

Σε κοινή τους δήλωση -μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης- οι δικηγόροι του Ρέντμοντ είπαν ότι «είμαστε ευτυχείς και ευγνώμονες που ο δικαστής έδωσε στον Ρέντμοντ την δυνατότητα για περαιτέρω θεραπεία και δεν τον καταδίκασε σε φυλάκιση. Είναι η πιο σωστή προσέγγιση στο μεγάλο πρόβλημα του εθισμού του».