«Στόχος του Ενιαίου Μισθολογίου δεν είναι η μείωση των αποδοχών»

Σε μισθολόγιο δύο ταχυτήτων, το οποίο δεν θα ονομάζεται ενιαίο αλλά νέο, φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση καθώς ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που σήμερα λαμβάνουν ειδικά επιδόματα όπως είναι για παράδειγμα το ΔΙΒΕΕΤ των εφοριακών θα συνεχίσουν να χορηγούνται σε ένα μεγάλο ποσοστό και για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (κατά πάσα πιθανότητα επτά χρόνια) όχι ως επιδόματα όπως ισχύει σήμερα αλλά ως μέρος του βασικού μισθού με το χαρακτηρισμό «προσωπική διαφορά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα, του Υφυπουργού κ. Ντίνου Ρόβλια, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων «το ανώτατο επίπεδο (plafond) της προσωπικής διαφοράς θα προσδιοριστεί με ορθολογικό, διαφανή και δίκαιο τρόπο, με βάση τα πλήρη στοιχεία της σημερινής μισθολογικής μεταχείρισης και μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων και δεσμεύσεων της χώρας. Το ζήτημα όμως αυτό, στην πράξη, δεν αφορά τη συντριπτική πλειονότητα (90% περίπου) των υπηρετούντων υπαλλήλων».

Το σχέδιο νόμου για το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα καταστεί αντικείμενο ευρείας διαβούλευσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο είναι μία βασική διαρθρωτική αλλαγή που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μίας ορθολογικής και δίκαιης κατάστασης, βασισμένης στην αξιοκρατία, τη διαρκή αξιολόγηση, την κινητικότητα και την κινητοποίηση των πολύ αξιόλογων δυνάμεων που υπάρχουν μέσα στη δημόσια διοίκηση. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να απελευθερωθούν προκειμένου να γίνουν πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές προς όφελος του δημοσίου αλλά κυρίως των πολιτών.
Το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο υπηρετεί παράλληλα και δημοσιονομικούς στόχους που, ώς ένα βαθμό, έχουν αντιμετωπιστεί με τις ρυθμίσεις που ήδη έχουν ψηφιστεί για τη μισθολογική ωρίμανση και τα επιδόματα.

«Στόχος του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου δεν είναι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου. Σε αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο, μέσω μεταβατικών ρυθμίσεων (προσωπική διαφορά), θα ενταχθεί το προσωπικό που υπηρετεί», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk