ΠΟΜΙΔΑ: «Δεν αρκεί η αναστολή του πόθεν έσχες για την επανεκκίνηση της οικοδομής»

«Η αναστολή του πόθεν έσχες δεν αρκεί για την επανεκκίνηση της οικοδομής και της κτηματαγοράς, αλλά χρειάζεται η λήψη επιπλέον μέτρων» ανέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου το προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ, κατά τη διάρκεια συνάντησή τους την Τετάρτη.


«Η αναστολή του πόθεν έσχες δεν αρκεί για την επανεκκίνηση της οικοδομής και της κτηματαγοράς, αλλά χρειάζεται η λήψη επιπλέον μέτρων»
ανέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου το προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ, κατά τη διάρκεια συνάντησή τους την Τετάρτη. Οπως σημείωσαν τα πρόσθετα μέτα αφορούν:
1. Μείωση των αντικειμενικών αξιών και των συντελεστών εμπορικότητας και βέβαια εγκατάλειψη κάθε σκέψης για αύξησή τους σε μια περίοδο που οι πραγματικές τιμές υποχωρούν και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ξενοίκιαστα ακίνητα ανά τη χώρα.
2. Μείωση των συντελεστών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και εξαίρεση των απρόσοδων ακινήτων από τον φόρο αυτό, ώστε να μπορούν οι φορολογούμενοι να πληρώνουν.
3. Πραγματική και όχι πλασματική αναστολή του «πόθεν έσχες» (εφόσον η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει το μέτρο αυτό), ώστε να καλύπτονται πράγματι οι φορολογούμενοι, ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες,ενόψει και των νέων ελεγκτικών διαδικασιών που ανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk