Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αλεξανδρούπολης μετά από φωτιά που ξέσπασε στις 12.15 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μάκρης, βόρεια της Εγνατίας Οδού.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξεδόθη από την Περιφέρεια Εβρου η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη και για προληπτικούς λόγους έχουν σταλεί στην περιοχή λεωφορεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του ΚΤΕΛ Εβρου για πιθανή εκκένωση των οικισμών Δικέλλων, Μεσημβρίας και Πλάκας και παράλληλα ζητείται από τους κατοίκους να συνεργάζονται με τις αρχές και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έλεγαν πάντως πως δεν έχει δοθεί, μέχρι στιγμής, εντολή να εκκενωθούν κατοικίες και ενδεχομένως κάποιοι κάτοικοι αυτοβούλως να εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή την ώρα η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη καίγοντας θαμνώδη βλάστηση και ελιές ενώ στη περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5-6 μποφόρ.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ακόμη οι πυροσβέστες στην περιοχή Βαθύ Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία όπου χθες έχασε τη ζωή του ο 49χρονος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παν. Καστρής και στη Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας.

Ακόμη πύρινα μέτωπα υπάρχουν αυτή την ώρα στο Γιανισκάρι Αχαΐας, τον Στανό Αμφιλοχίας και το Δερβένι Αρκαδίας χωρίς να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Για σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος στην Αττική, στην Εύβοια, στην Λακωνία, στην Ανδρο, στην Τήνο, στη Μύκονο, στη Σύρο, στην Κύθνο, στη Μύλο, στη Νάξο, στην Πάρο και στη Σαντορίνη