Ομιχλώδες το τοπίο!

Ομιχλώδες το τοπίο! | tovima.gr

Μέτρα επί μέτρων και το αποτέλεσμα; Πόσα, δηλαδή για να καταλάβω, πόσα να δώσει ο δημόσιος υπάλληλος ,πόσα πρόσθετα 2% μπορούν να σώσουν τη χώρα; Είναι δυνατόν να τρυγάς τρεις φορές το ίδιο αμπέλι; Ούτε η φύση μπορεί να μας διδάξει, ούτε τα… «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» .

Ερωτώ. Με ρωτήσατε ,εμένα που έκανα το κουμάντο μου και πήρα στεγαστικό δάνειο ,που σπουδάζω και δυο παιδιά, σας ερωτώ ,με ρωτήσατε πώς θα πληρώνω τις δόσεις; Όλο προβλέψεις ,υποσχέσεις, τάχα μου βρήκαμε τη λύση και το έλλειμμά μας θα το πληρώσουμε κάτι κακόμοιροι που ποτέ δεν τολμήσαμε να εκμεταλλευτούμε τον συνάνθρωπό μας !Εμείς, κύριοι, θα πληρώσουμε τη νύφη; Ποιες διαρθρωτικές μεταβολές θα μας σώσουν τέλος πάντων, που κάθε πρωί ξυπνάμε με « την κεφαλήν επί πίνακι»;Οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία προχωρούν τόσο όσο δεν αγγίζουν κάποιους ,που μαθημένοι στους «βαρβάτους» μισθούς και στα παχυλά επιδόματα, προκαλούν όσο φτάνει η ώρα της εφαρμογής του ενιαίου, που τελικά μόνο ενιαίο δε θα είναι, προκαλούν και φοβερίζουν και γι αυτό και μόνο έναν που παίρνει 200 ευρώ επίδομα θα του το πάρετε άπαξ ενώ τον άλλον που παίρνει τα πολλά ,σε βάθος επταετίας και… ζήσε Μάη μου! Εε, σε αυτή τη χώρα ,πώς θα σωθούμε όταν προσπαθούμε να σπρώξουμε για λόγους ευφάνταστους, τα βάρη, όπως στο μεσαίωνα, στην πλάτη του μεροκαματιάρη;

Επιτέλους ,δεν υπάρχουν φωνές ;Πού πήγαν οι πληβείοι ,πέθαναν από την επιδρομή των πατρικείων; Αυτά ορίζει κύριοι, το κοινωνικό συμβόλαιο ,αυτά είναι τα υπεσχημένα; Έτσι λέγατε ,ότι θα μας ξετινάξετε κι εμάς και τα παιδιά μας ,ότι θα επιπλεύσουν οι κατέχοντες ;Για να κερδηθεί η υπόθεση θα εφαρμόστεί στυγνή πολιτική ;Διότι αν εγώ δεν έχω να πληρώσω ,το 2% τι θα γίνει. Πλήρωσα και με το παραπάνω. Δεν είναι λίγα να αφαιρείς ετσιθελικά από μια οικογένεια 5,6,7χιλιάδες ευρώ σε ένα χρόνο. Γνωρίζετε φαντάζομαι ότι περικοπές καταντούν και άλλα μέτρα, αφού το φάρμακο που παίρνω π.χ είναι εκτός λίστας, άρα καλούμε να το πληρώσω γιατί πρόκειται για την υγεία μου και αυτά τα ευρώ φεύγουν κάθε μήνα από την τσέπη μου. Κύριοι, αυτοτραυματίζεστε, με την εναλλαγή των μέτρων, γιατί ο λαός υποφέρει. Παρουσιάζετε αυτονόητες αλήθειες για ποιους ,πόσο δηλαδή να κατανοήσει ο φτωχός ότι πρέπει να γίνει φτωχότερος; Ποιες τελικά είναι οι συγκρούσεις σας με τις λεγόμενες προνομιακές ομάδες;

Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων έτσι όπως εσείς τα εκλαμβάνετε. Στοπ ,ως εδώ !Σε έναν κόσμο που αλλάζει, και ο κάθε γονιός έθεσε ορισμένους στόχους για τα παιδιά του με σκοπό την εύρεση εργασίας, όταν η καλή εκπαίδευση παρέχεται με αδρά πληρωμένα φροντιστήρια, η γνώση ξένων, όχι ξένης γλώσσας, θεωρείται προσόν, ,η γνώση νέων τεχνολογιών και η καλή εμφάνιση, φαντάζεστε τι επικρατεί στις οικογένειες. Καταστάσεις «απείρου κάλλους»,μανιοκαταθλιπτικές. Αυτά δεν τα βγάζω τώρα απ’ το κεφάλι μου, συμβαίνουν και όπως λέει ο λαός, όπου φτώχεια και γκρίνια . Αισθανόμαστε αδύναμοι, ανασφαλείς, γιατί άδειασε η τσέπη μας!

Τι θα γίνει; Ο ελληνικός πληθυσμός ασφυκτιεί γιατί μπαίνουμε ξανά στον κρατικισμό που σημαίνει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν έχει τις δυνάμεις να προχωρήσει ,που σημαίνει ότι οι, πάσης φύσεως, συγχωνεύσεις υπαγορεύουν την ύπαρξη μόνο μεγάλων σχημάτων, που σημαίνει ότι χωρίς κίνητρα οι μικροί θα εκλείψουν, πράγμα που συμβαίνει. Εν κατακλείδι, «των φρονίμων τα παιδιά» τουτέστιν ο λαός, μαγείρεψε μια δυο τρεις κι όμως, ομιχλώδες το τοπίο , γιατί άλλοι τρώγανε το κρέας κι εκείνος τα κόκαλα!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk