Ενα παράλογο χαράτσι

Ενα παράλογο χαράτσι | tovima.gr

Είμαι επιχειρηματίας της μεταποίησης, με εξαγωγική δραστηριότητα.

Όλες οι επιχειρήσεις της χώρας, καταβάλουμε το 0,45% επί του συνόλου της μισθοδοσίας, υπέρ ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ.

Το συνολικό τεράστιο αυτό ποσό επιστρέφεται στις επιχειρήσεις με την μορφή επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μία φαυλότητα.

Από αυτήν ζουν επιτήδειοι που παρέχουν «εκπαίδευση». Καθημερινά, αμέτρητοι επιτήδειοι, στέλνουν email με τις υπηρεσίες τους.

Οι εκπαιδεύσεις γίνονται «με το ζόρι», «εικονικές» και «μακράν υπερτιμολογημένες». Υποβάλλονται οι επιχειρήσεις σε άσκοπες γραφειοκρατικές διαδικασίες για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Τα προγράμματα είναι ανελαστικά, στην πράξη δεν μπορεί να αρρωστήσει εκπαιδευόμενος ούτε μία ημέρα (υπέρβαση 10%) γιατί απορρίπτεται όλη η εκπαίδευσή του. Με τρόμο ετοιμάζουμε την γραφειοκρατία τους γιατί από ένα λαθάκι θα χάσουμε τα χρήματά μας.

Οι επιχειρήσεις με λίγο προσωπικό συνήθως δεν εκμεταλλεύονται αυτά τα χρήματά, γιατί δεν θέλουν τη γραφειοκρατία του ΛΑΕΚ για λίγα χρήματα.

Έτσι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις κατά κανόνα χάνουν τα χρήματα που τους είχαν κρατήσει υπέρ εκπαίδευσης.

Εμφανιζόμαστε σαν πρώτη χώρα σε δαπάνες επαγγελματικής εκπαίδευσης!!!

Η επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να γίνεται όταν και όπως το επιθυμεί η επιχείρηση. Εμείς δεν θέλαμε εκπαίδευση το 2010 αλλά κάναμε με το ζόρι εκπαίδευση αξίας 5200 Ευρώ! Και ξανακάνουμε το ίδιο ακριβώς μάθημα κάθε φθινόπωρο !

Οι πραγματικές ενδοεπιχειρησιακές εκπαιδεύσεις γίνονται όποτε βολεύει, και κοστίζουν ελάχιστα, όχι 5200Ευρώ. Και οι πραγματικοί εξωτερικοί εκπαιδευτές θα κόστιζαν πολύ-πολύ λιγότερο, για το ίδιο μάθημα.

Τα χρήματα κρατούνται μέσω του ΙΚΑ, για να επιστραφούν κάποτε, 18-24 μήνες μετά!

Πρέπει να καταργηθεί άμεσα το χαράτσι του 0,45% υπέρ των λαμόγιων που παρέχουν «εκπαίδευση», και υπέρ ενός άχρηστου θεσμού και των ελεγκτών του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk