Τα μάθατε τα νέα;

Κύριε διευθυντά, Παρακολουθώντας όλες αυτές τις ημέρες με ενδιαφέρον τις δραματικές εξελίξεις στη Λιβύη, κυρίως τις απέλπιδες προσπάθειες του Μοαμάρ Καντάφι και των υιών του να κρατηθούν στην εξουσία, δεν μπόρεσα να μην ανατρέξω για άλλη μία φορά στον Σαίξπηρ, ο οποίος με τη δύναμη της ποίησης μίλησε τόσο εύστοχα για την εξουσία, για το… παιδί της, την τυραννία, και για την κατάληξη εκείνων που νόμιζαν ότι η πρόσκαιρη δύναμη που απέκτησαν για διάφορους λόγους τούς έκανε θεούς:

Τα μάθατε τα νέα; | tovima.gr
Κύριε διευθυντά,

Παρακολουθώντας όλες αυτές τις ημέρες με ενδιαφέρον τις δραματικές εξελίξεις στη Λιβύη, κυρίως τις απέλπιδες προσπάθειες του Μοαμάρ Καντάφι και των υιών του να κρατηθούν στην εξουσία, δεν μπόρεσα να μην ανατρέξω για άλλη μία φορά στον Σαίξπηρ, ο οποίος με τη δύναμη της ποίησης μίλησε τόσο εύστοχα για την εξουσία, για το… παιδί της, την τυραννία, και για την κατάληξη εκείνων που νόμιζαν ότι η πρόσκαιρη δύναμη που απέκτησαν για διάφορους λόγους τούς έκανε θεούς: «Η πλεονεξία πηγαίνει πιο βαθιά, βγάζει ρίζες πιο καταστροφικές απ’ της λαγνείας, που είναι φυτό εφήμερο σαν καλοκαιρινό. Η πλεονεξία υπήρξε το σπαθί που έσφαξε τόσους και τόσους βασιλιάδες» διαβάζω στον «Μακμπέθ». Για να περάσω στη συνέχεια στον «Ερρίκο Στ’» που μιλούσε θαρρείς για τον δικτάτορα της Λιβύης όταν έλεγε: «Οι τύραννοι μπορούν να κυβερνάνε με ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας τους μόνο όταν εξασφαλίσουνε στο εξωτερικό μεγάλες συμμαχίες» (μετάφραση Ερρίκος Μπελιές).

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα… Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο: «Η Αττική είναι ένας χώρος τον οποίο ο κόσμος θέλει να επισκεφθεί. Και το Σούνιο και η Ακρόπολη είναι προορισμοί τους οποίους πρέπει να αναδείξουμε πολύ περισσότερο». Πάλι καλά που το κατάλαβαν. Και ας άργησαν.

* Οχι μόνο το κατάλαβαν, αλλά υπόσχονται αναβάθμιση του Ιερού του Ποσειδώνα, εκεί, στη μύτη της Αττικής. Αυτό χάρη σε πρόγραμμα (στο οποίο εντάχθηκε ο αρχαιολογικός χώρος) προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ. Να και μια πραγματικά καλή επένδυση στο μέλλον!

* Προσοχή: Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Κοινωνιολογική Ενωση, τόσο ο γάμος όσο και το διαζύγιο αυξάνουν το βάρος μας. Οπότε, πιο καλή η μοναξιά. Δείτε την ως υποκατάστατο δίαιτας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk