Διέξοδος από την κρίση με επέκταση σε ξένες αγορές

«Λονδίνο 2012» με… υπογραφή Folli Follie

Εσοδα 60 εκατ. ευρώ προσδοκά σε πρώτη φάση η Folli Follie από την πώληση των επίσηµων κοσµηµάτων των Ολυµπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Ο όµιλος, που µέσω της θυγατρικής του Links of London έχει αναλάβει για λογαριασµό της Οργανωτικής Επιτροπής την κατασκευή των κοσµηµάτων, θεωρεί ότι το όφελος θα είναι πολλαπλάσιο καθώς, πέρα από τις πωλήσεις στην Αγγλία, κυρίως την περίοδο των Αγώνων, θα υπάρξουν και πρόσθετα έσοδα που θα προέλθουν από νέες συµφωνίες. Σύµφωνα µε τον διευθύνοντα σύµβουλο της Folli Follie κ.

Εσοδα 60 εκατ. ευρώ προσδοκά σε πρώτη φάση η Folli Follie από την πώληση των επίσηµων κοσµηµάτων των Ολυµπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Ο όµιλος, που µέσω της θυγατρικής του Links of London έχει αναλάβει για λογαριασµό της Οργανωτικής Επιτροπής την κατασκευή των κοσµηµάτων, θεωρεί ότι το όφελος θα είναι πολλαπλάσιο καθώς, πέρα από τις πωλήσεις στην Αγγλία, κυρίως την περίοδο των Αγώνων, θα υπάρξουν και πρόσθετα έσοδα που θα προέλθουν από νέες συµφωνίες. Σύµφωνα µε τον διευθύνοντα σύµβουλο της Folli Follie κ. Τζ. Κουτσολιούτσο, οι συµφωνίες αυτές αφορούν τις αγορές της Ισπανίας, των ΗΠΑ και του Χονγκ Κονγκ.

Επιπλέον, η εταιρεία, σύµφωνα µε τον ίδιο, στοχεύει να κλείσει συµφωνία και µε την Κίνα για την πώληση των κοσµηµάτων, καθώς εκεί υπάρχει ακόµη το πνεύµα των Ολυµπιακών Αγώνων του Πεκίνου και ένα ευρύ δίκτυο διανοµής για τα ολυµπιακά προϊόντα. Οσο πλησιάζουν οι ηµέρες για τους Ολυµπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, οι πωλήσεις αναµένεται να αυξάνονται, σύµφωνα µε τον κ. Κουτσολιούτσο, ενώ πιστεύουµε ότι πολλές πολυεθνικές εταιρείες σε Αγγλία και Κίνα θα αγοράσουν τα κοσµήµατα ως επιχειρηµατικά δώρα.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυµπιακών και των Παραολυµπιακών Αγώνων, έπειτα από διεθνή διαγωνισµό όπου συµµετείχαν εταιρείες από όλον τον κόσµο, ανακήρυξε την αγγλική θυγατρική της Folli Follie, Links of London, τον επίσηµο σχεδιαστή της συλλογής κοσµηµάτων των Ολυµπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012. Σύµφωνα µε την ανάθεση, η διευθύντρια σχεδιασµού του οίκου κυρία Ελίζαµπεθ Γκάλτον και η οµάδα της δηµιούργησαν κοσµήµατα και συλλογές από πολύτιµα µέταλλα, πολυτελή αντικείµενα, παιδικά κοσµήµατα και πολυτελή δώρα από µέταλλα. Τα προϊόντα περιλαµβάνουν µια συλλεκτική συλλογή heritage, εµπνευσµένη από µνηµειώδεις εικόνες και γεγονότα προηγούµενων Ολυµπιακών Αγώνων.

Οι λόγοι που επέλεξαν την Links of London για αυτό το έργο, σύµφωνα µε τον διευθύνοντα σύµβουλο της εταιρείας κ. Αντριου Μάρσαλ, είναι «το γνωστό όνοµα της εταιρείας στην Αγγλία και η εµπειρία που διαθέτει ήδη σε αθλητικούς αγώνες, όπως στο Wimbledon». Η εµπειρία του οµίλου σε αυτόν τον τοµέα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο όµιλος Folli Follie κατά την περίοδο των Ολυµπιακών Αγώνων 2004 είχε συµµετάσχει µε την εταιρία Εύσηµον ΑΕ (ελεγχόµενη από τα ΚΑΕ και τον όµιλο επιχειρήσεων Ν. Κωνσταντόπουλος) αναλαµβάνοντας την πώληση των επτά κατηγοριών αυθεντικών ολυµπιακών προϊόντων (καρφίτσες πέτου, κοσµήµατα, µπρελόκ, δερµάτινα είδη κτλ.). Συνολικά θα δηµιουργηθούν επτά συλλογές προϊόντων για τους Ολυµπιακούς Αγώνες και τους Παραολυµπιακούς, όπως βραχιόλια, κολιέ, παντατίφ, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, µανικετόκουµπα, µπρελόκ, στυλό, επάργυρα δώρα. Οι περισσότερες συλλογές διατίθενται ήδη προς πώληση στο ηλεκτρονικό κατάστηµα του «Λονδίνο 2012» και στο δίκτυο καταστηµάτων της Links of London, ενώ εκτός από την Αγγλία τα προϊόντα θα διατίθενται στην Αµερική, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ισπανία. Υπάρχουν περισσότεροι από 400 διανοµείς που συνεχώς αυξάνονται, ενώ οι τιµές των κοσµηµάτων κυµαίνονται από 20 ως 5.000 στερλίνες.

Ο κ. Μάρσαλ δήλωσε ότι «είναι ενθουσιασµένος που συνεργάζονται µε την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυµπιακών Λονδίνο 2012, ενώ το ότι και οι δύο έχουν την έδρα τους στην καρδιά του Λονδίνου αποτελεί σηµαντικό γεγονός για µια επιτυχηµένη έκβαση αυτής της συνεργασίας».

Επίσης, η Links of London έχει αναλάβει τη χορηγία αθλητών για τους Ολυµπιακούς.

Να σηµειωθεί ότι η Κeri-Αnne Payne, η οποία χορηγείται από την εταιρεία, κέρδισε το χρυσό στους Αγώνες της Σανγκάης πρόσφατα, παίρνοντας έτσι το «διαβατήριο» για την εθνική οµάδα Αγγλίας (GB team)

που θα συµµετάσχει στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Links of London ιδρύθηκε το 1990 και τα τελευταία 18 χρόνια η εταιρεία έχει αναπτυχθεί σηµαντικά σε όλον τον κόσµο και τώρα έχει πάνω από 60 καταστήµατα Τον Ιούλιο του 2006 η Links of London εξαγοράστηκε από τον όµιλο Folli Follie.

Από το εξωτερικό το 50% του τζίρου

Περισσότερο από το 50% του τζίρου του οµίλου Folli Follie προέρχεται από τη δραστηριοποίησή του στο εξωτερικό, ο οποίος άγγιξε τα 989,6 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ εφέτος αναµένει πωλήσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ, σύµφωνα µε αρχικές εκτιµήσεις. Προτεραιότητα του οµίλου αποτελεί η ενδυνάµωση της παρουσίας του στην Κίνα, µετά τη στρατηγική συνεργασία της Folli Follie µε τον όµιλο Fosun Int’l, µε έδρα την Κίνα, η οποία αφορά την κοινή επιχειρηµατική τους ανάπτυξη στην Κίνα, την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του κόσµου. Οι κινέζοι επενδυτές πρόκειται να αποκτήσουν το 9,5% του µετοχικού κεφαλαίου της Folli Follie, συνεισφέροντας 84,5 εκατ. ευρώ στον λογαριασµό της εταιρείας, µε στόχο να επεκταθούν περαιτέρω στον τουρισµό και να προσελκύσουν κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα καθώς είναι µέτοχοι στα resorts Club Med.

Ο όµιλος Folli Follie διαθέτει σήµερα 100 καταστήµατα στην Κίνα, ενώ µετά από αυτή τη συµφωνία σκοπεύει να αποκτήσει πολύ περισσότερα, και σε άλλες πόλεις πέραν του Πεκίνου, αλλά να διεισδύσει και σε άλλους τοµείς που σχετίζονται µε τη Fosun, όπως να προωθήσει προϊόντα στα σουπερµάρκετ της Fosun στην υποσχόµενη αγορά της Κίνας, να συνεργαστεί στον τοµέα του εταιρικού δώρου ή και των αφορολογήτων σε αεροδρόµια της Κίνας, κ.ά.

Ο όµιλος Folli Follie έχει παρουσία σε περισσότερα από 700 σηµεία πώλησης παγκοσµίως και απασχολεί 5.900 άτοµα ανά τον κόσµο. Ο κινεζικός ιδιωτικός όµιλος Fosun είναι εισηγµένος στο χρηµατιστήριο του Χονγκ Κονγκ και διαθέτει επενδύσεις στον φαρµακευτικό κλάδο, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, στη χαλυβουργική, στη µεταλλουργία, στο λιανικό εµπόριο, στον τουρισµό και στις στρατηγικές επενδύσεις, µε ετήσια έσοδα πάνω από 4,5 δισ. ευρώ το 2010. Ενδεικτικά ο όµιλος Fosun διαθέτει περισσότερα από 6.000 σουπερµάρκετ, 3.000 φαρµακεία και 1.000 καταστήµατα κοσµηµάτων, ενώ κατέχει το 9,5% των resort Club Med.

Εκτός από την Κίνα και το Λονδίνο, η Folli Follie δίνει µεγάλη έµφαση και στην αγορά της Ταϊβάν, η οποία σκοπεύει να παρουσιάσει ένα νέο προϊόν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για τον εορτασµό των 100 χρόνων ανεξαρτησίας της χώρας. Ο ελληνικός όµιλος έχει ήδη παρουσία στην Ταϊβάν, αλλά σκοπεύει να επεκταθεί περαιτέρω, καθώς πιστεύει και σε αυτή την αγορά. Παράλληλα, η Folli Follie ανοίγει τα φτερά της και για την Αµερική. Η ελληνική επιχείρηση έχει δύο καταστήµατα στη Νέα Υόρκη, αλλά φιλοδοξεί να αποκτήσει και άλλα σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και στον Καναδά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk