Πολλές πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις ξέσπασαν σήμερα σε όλη τη χώρα.

Σε δύσβατο σημείο σε πευκοδάσος στο Νεστόριο Καστοριάς εκδηλώθηκε φωτιά νωρίς το απόγευμα. Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή τριών αεροσκαφών κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο μετά από μερικές ώρες.

Σε ορεινή περιοχή της Σαλαμίνας, κοντά στο ναύσταθμο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο και συνεχίζουν να επιχειρούν επί τόπου για την πλήρη κατάσβεσή της. Η φωτιά κατέκαψε, κυρίως, χαμηλή βλάστηση στην πλαγιά, ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στα Σπάτα Λεχαινών, και στην περιοχή Ακτή Νηρέως στο Αλιβέρι Ευβοίας όπου έκαψε περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

Τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος, στα Σπάτα Λεχαινών επιχειρούν να σβήσουν 24 πυροσβέστες, με δέκα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα με 18 άτομα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Τρόπαια Αρκαδίας. Για την πλήρη κατάσβεσή της συνεχίζουν να επιχειρούν δέκα πυροσβέστες, με πέντε οχήματα και μία πεζοπόρο ομάδα, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο ορεινό σημείο και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.