Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται ούτε τη Μέρκελ ούτε τον Σαρκοζί για την επίλυση της κρίσης

Η πλειοψηφία των Γερμανών αμφιβάλλει για την ικανότητα της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ να διευθετήσει την παρούσα οικονομική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD

Η πλειοψηφία των Γερμανών αμφιβάλλει για την ικανότητα της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ να διευθετήσει την παρούσα οικονομική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Στην ερώτηση σχετικά με τον βαθμό εμπιστοσύνης που αποδίδουν στην κυρία Μέρκελ και στη γερμανική κυβέρνηση για την επίλυση της οικονομικής κρίσης, το 55% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχουν «λίγη εμπιστοσύνη» και το 20% «καθόλου εμπιστοσύνη», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest dimap.

Μόνο το 19% έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» και το 3% «πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη», ενώ το 3% «δεν απαντά», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Αυγούστου, δηλαδή συνέπεσε με την ημέρα της γαλλο-γερμανικής συνάντησης κορυφής στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Γερμανοί έχουν ακόμη λιγότερη εμπιστοσύνη στον Νικολά Σαρκοζί και τη γαλλική κυβέρνηση για την επίλυση της κρίσης: το 63% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει «λίγη εμπιστοσύνη» και το 20% «καθόλου εμπιστοσύνη». Μόνο το 15% έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» και το 2% «δεν γνωρίζει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk