Ν.Δ.: «Ο κ. Βενιζέλος ομολογεί σήμερα το Βατερλό του»

Για προσωπικό Βατερλό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου μιλά η Νέα Δημοκρατία που μετά την εκτίμησή του, ότι η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει το 4,5% φοβάται τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας.

Για προσωπικό Βατερλό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου μιλά η Νέα Δημοκρατία που μετά την εκτίμησή του, ότι η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει το 4,5% φοβάται τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς πληροφορήθηκε για τις δηλώσεις (Ρ/Σ Σκάι) του κ. Βενιζέλου και στο επιτελείο του έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και των όσων είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Η πρόβλεψη του κ. Βενιζέλου ότι η ύφεση το 2011 μπορεί να υπερβεί το 4,5% (ο στόχος ήταν για 3,5%), τους οδηγεί στην εκτίμηση, πως είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει όλος ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Το επιχείρημα είναι πως από τη στιγμή που η ύφεση αυξάνεται, άρα επιβαρύνεται η πραγματική οικονομία, η κυβέρνηση θα αναγκασθεί εκ των συνθηκών να προβεί στη λήψη νέων μέτρων, πέρα των όσων προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε πριν δυο μήνες.
«O κ. Βενιζέλος που πίστευε ότι έβαλε «πάτο στο βαρέλι του χρέους», ομολογεί σήμερα το Βατερλό του…Καλό θα ήταν, ο κ. Βενιζέλος πρώτα από όλα να έβαζε… πάτο στο βαρέλι της δικής του αμετροέπειας και λαθών» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης.

Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος ομολογεί ότι η ραγδαία αύξηση της ύφεσης, είναι αποτέλεσμα της εμμονής της κυβέρνησης στη λανθασμένη πολιτική.

Παράλληλα, κορυφαία στελέχη θεωρούν ότι ομολογεί έμμεσα ότι θα πάρει νέα μέτρα, την ώρα που γνωρίζει ότι δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία.

Στο θέμα των εγγυήσεων, η Ν.Δ. μιλάει για ερασιτεχνικούς χειρισμούς του αντιπροέδρου στη συμφωνία με τη Φινλανδία, που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη νέα δανειοδότηση της χώρας.

Για το θέμα της Φινλανδίας και την «επιδημία» αιτημάτων για εγγυήσεις που εκδηλώθηκε ο κ. Βενιζέλος έριξε το γάντι στη Ν.Δ. λέγοντας ότι είναι «χρυσή ευκαιρία» για τον κ. Σαμαρά και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικοινωνήσουν με τον φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν.

Η προτροπή του κ. Βενιζέλου να υπάρξει επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τον κ. Κατάινεν «με τον οποίο», όπως είπε, «ανήκουν στο ίδιο κόμμα για να τον βοηθήσουν να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να δημιουργεί τέτοια προβλήματα στη λειτουργία της ευρωζώνης», ενόχλησε τη Ν.Δ. που ανταπάντησε μιλώντας για ανικανότητα.

«Είναι κωμικό αφού πανηγύρισε τη συμφωνία, που υπέγραψε με τη Φινλανδία για τις εγγυήσεις, να έχει το θράσος να ζητά από τη Νέα Δημοκρατία, να μαζέψει εκείνη τα λάθη της δικής του ανικανότητας» σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk