Eiμαστε Ελληνες εμείς!!! Και λοιπόν;

Eiμαστε Ελληνες εμείς!!! Και λοιπόν; | tovima.gr

Κάποιος θα έσπευδε να μου απαντήσει:…”τί και λοιπόν?Ειμαστε Έλληνες!! Παρθενώνας you know; Όταν εμείς τα χτίζαμε αυτά,οι ξένοι κοιμόντουσαν όρθιοι…”

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα..όλοι ξέρουν τον Παρθενώνα.. (εξωτερικά τουλάχιστον σίγουρα!.Ιστορικά άστο…)…Ακόμη και κάποιες “ανούσιες και άσχημες” πολιτικές και μή γενιές παλαιές και νέες που εμποδίζουν την Ελλάδα να φτάσει στο απώγειο της (δρώντας με γνωμονα πάντα το προσωπικό τους συμφέρον και όχι αυτο του λαού) -ευτυχώς μέσα σ’αυτές εχω γνωρίσει και άτομα “θετικές” εξαιρέσεις- ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν και ότι έχουν συνειδητοποιήσει πανω απ’όλα τη σημασία,την (διαχρονική) αξία και τις δυνατότητες Αυτής..όλοι Γνωρίζουν…Όλοι…(?).Συχνά σκέφτομαι ότι έχουμε μείνει προσκολλημένοι στο ιστορικό-πολιτισμικό-εθνικό παρελθόν μας με την αρνητική όμως έννοια.Αντί αυτό το παρελθόν να αποτελέσει πρότυπο για ΟΛΟΥΣ εμάς καθώς και να χρησιμεύσει ως ένας “δυναμίτης-πύραυλος” εκτόξευσης των Ελλήνων σ’ένα προσωπικό για τον καθένα μας “ουρανό” σοφίας,ουσιαστικών γνώσεων,ενάρετων πράξεων και δράσεων-ως ΒΑΣΗ για ενα ακόμη καλύτερο ελληνικό αύριο βρε αδερφέ-,άρα συνεπακόλουθα και της χώρας μας σε μία πιο αξιοπρεπή θέση στη διεθνή σκηνή,χρησιμεύει ως ένα προκάλυμμα το οποίο επικαλούμαστε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ,ακόμα και στις πιο άσχετες συζητήσεις.!!!

“Κοιμάστε ακόμη με τα τσαρούχια!Αυτό ητάν 500 χρόνια πριν!Σήμερα τι κάνετε? ” είπε μια φορά ένας ξένος στο μετρό σε μια Ελληνίδα γιαγιά,η οποια προσπαθούσε με νύχια και με δόντια με περηφάνεια απ τη μία, μάταια απ’την άλλη να υπερασπιστεί τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ..Δεν μπορείς όμως να υπερασπιστείς τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΑΤΑΝΤΙΑ της με παρελθοντικά μεν,αξιοπρεπή και αξιοσημείωτα δε ιστορικό-εθνικό-πολιτισμικά στοιχεία και κατορθώματα.Μην συγχέεις τις αξιέπαινες πράξεις του χθές-των οποίων τη συνέχεια ήσουν και είσαι ανίκανος/η ως Ελληνόπουλο να εξασφαλίσεις (και) στο σήμερα – με το ΣΗΜΕΡΑ.

Είμαι πολύ πατριώτισσα και όταν βλέπω παρέλαση-την σωστή,όχι αυτή με τις υπερμίνι φούστες- ακόμα και όταν ακούω τον εθνικό ύμνο μου σηκώνεται η τρίχα και γουρλώνω απο συγκίνηση..ΟΜΩΣ ‘εχουμε σοβαρά προβλήματα.Στην παιδεία,στην υγεία,στην κοινωνία μας κτλ.

Πλέον για να αλλάξει προς το καλύτερο η Ελλάδα χρειάζεται να γίνουν ριζικές αλλαγές στη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ του Έλληνα(ξεκινώντας απ την παιδεία του) και ειδικά της πλειoνότητας της κομματικοποιημένης (ανεξαρτήτου χρώματος) και μή νεολαίας..Αυτή είναι το ΑΥΡΙΟ και ήδη καποιες φορές το ΣΗΜΕΡΑ.

Η απάτη,ο φθόνος,τα συμφέροντα,το τουπέ,το βόλεμα,η ανεξέλεγκτη καλοπέραση,η παρανομία(στην Ελλάδα ειμαστε!!),οι πελατειακές σχέσεις,τα συμπλέγματα κατωτερότητος,η μισσαλοδοξία,η ελλειψη τρόπων και σεβασμού(συγκριτικά με άλλες χώρες του εξωτερικού),η ασυδοσία αντι της δημοκρατίας,η ελλειψη πειθαρχίας,αυτοκριτικής και αυτογνωσίας με σοβαρότατες συνέπειες στην ποιοτητα,στην εξέλιξη και στη σωτηρία της Ελλάδος..κτλ..ίσως να είναι η “βρωμιά” στο αίμα μας….Είναι;

Κάποια στιγμή κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη σκέφτηκα και ψιθύρισα: “Eσύ Ζηνοβία,σε ποια γενιά ανήκεις?Διακρίνεσαι-φημίζεσαι για όλα αυτα τα προαναφερθέντα αρνητικότατα και καταδικάσιμα στοιχεία ?? Αν όχι,τότε ΜΠΡΑΒΟ! ΑΞΙΑ! Αν ναι,τότε λυπάμαι , αλλά είσαι μια ακόμη κουτσουλιά πανω στην Ελληνική Σημαία!!! “.Επειδή μέχρι τώρα δεν σας λέω κατι καινούργιο,ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΩ ΑΛΛΙΩΣ: ΕΣΥ- που τώρα διαβάζεις το άρθρο μου και σε ευχαριστώ για αυτο-ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ;

Η κυρία Zηνοβία Ζερβάκη είναι φοιτήτρια Διεθνών & Ευρωπαικών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk