Συνήθως στα ρεμίξ, όπου πρόκειται για την εναλλακτική εκδοχή ενός τραγουδιού που δημιουργεί κάποιος με βάση την πρωτότυπη μορφή του, οι δημιουργοί τους δίνουν έναν πιο μπιτάτο, ηλεκτρονικό και χορευτικό ήχο. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, εφέτος κάνει το αντίστροφο. «Ρεμιξάρει» τα ηλεκτρικά του τραγούδια με την κιθάρα του και με τους Μιχάλη Βρέττα στο βιολί, Μιχάλη Καλκάνη στο κοντραμπάσο, τον Νίκο Πασσαλίδη στο μπουζούκι, τον τζούρα, και το ούτι, τους δίνει μια άλλη, λιτή δομή.
Η μουσική αυτή παράσταση ταξιδεύει ήδη από τον χειμώνα, σε πόλεις της Ελλάδας, παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στον «Ιανό» καθώς επίσης και για δύο βραδιές στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στις 19 Σεπτεμβρίου, έρχεται η σειρά του Κηποθέατρου Παπάγου, όπου ο Νίκος Πορτοκάλογλου, θα παρουσιάσει τραγούδια του, μέσα από μια διαδρομή που εφέτος συμπληρώνει σχεδόν 30 χρόνια.
Οπως έχει σημειώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του, στο «Βήμα», αυτό το αντίστροφο ρεμίξ έγινε επειδή ήθελε να ξεκολλήσει «και από τους γνωστούς χώρους που εμφανίζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Και το ιδανικό για μένα θα ήταν να άρχιζαν οι εμφανίσεις σε αντίστοιχες ώρες με αυτές των θεάτρων. Θέλω μέσω αυτών των παραστάσεων να επιστρέψω στα βασικά, στις ρίζες. Να αναζητήσω μαζί με το κοινό τα νήματα που με συνδέουν με το παρελθόν».
Επίσης από τον χειμώνα κυκλοφορεί το βιβλίο του «Λόγια και ακόρντα» από τις εκδόσεις Ιανός ο Μελωδός στο οποίο περιέχονται με αλφαβητική σειρά οι στίχοι και ακόρντα από το σύνολο των τραγουδιών του. «Δεν πρόκειται για ένα βιβλίο με παρτιτούρες αλλά για έναν πρακτικό οδηγό με τις συγχορδίες για όσους παίζουν πιάνο και κιθάρα. Κάπως έτσι έμαθα και εγώ κιθάρα, από ένα βιβλίο», σημειώνει ο ίδιος.

INFO

Ωρα έναρξης: 20.30
Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ
Προπώληση
Public, Ιανός, Δημοτική Κοινότητα Παπάγου – Γραφείο φεστιβάλ, Αναστάσεως 90, τηλ. : 213 2027185-7